CHP’li Meriç, Tarım Silolarını Meclis Gündemine Taşıdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Meriç, Tarım Silolarını Meclis Gündemine Taşıdı
Abone ol
6 Şubat depremlerinin ardından bölgedeki alt ve üst yapı sisteminin büyük hasar aldığını ifade eden Melih Meriç, “6 Şubat ve sonrasındaki depremler sürecinde Gaziantep Nurdağı ilçemizde bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki TK Lidaş’a ait 30 bin tonluk silolar da zarar gördü. 

Lidaş silolarının kısa süre içerisinde yeniden yapılacağı vaat edildi, çelik siloların inşası için de 6 aylık bir süre öngörüldü. Ancak aradan 2 yıl geçti ve verilen sözler yerine getirilmedi. AKP iktidarı, tarımın ve üretimin kenti Gaziantep’te çiftçinin emeğini, üreticinin alın terini yok saydı.” diye konuştu.

“Çiftçi, ürünlerini 80 km uzağa götürmek zorunda kalıyor”

Lidaş silolarının söz verilen sürede tamamlanmamasının birçok mağduriyete yol açtığını da söyleyen CHP’li Meriç, “Gaziantepli çiftçilerimiz hasat ettikleri ürünleri 80 km uzaklıkta bulunan Gaziantep’teki lisanslı depolara götürmek zorunda kalıyorlar. Bu durum ise zaten ürettiği, emek döktüğü ürünün karşılığını alamayan çiftçilerin maliyetine bir de nakliye bedeli ödemesine neden oluyor. Nakliye bedelini karşılayamayan çiftçiler ise tüccarların eline mahkûm kalıyor. 

Başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere konuyla ilgili tüm mercilere sesleniyorum: Zarar gören siloları bir an önce inşa edin. Çiftçinin alın terini ve emeğini bir kalemde ziyan etmeyin.” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç konuya ilişkin olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya şu soruları yöneltti:

  1. Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 6 Şubat depreminde hasar gören TK Lidaş’a ait siloların depremin üzerinden geçen 2 yılı aşan sürede yapılmamasının gerekçesi nedir? Bu silolar ne zaman yapılarak hizmete girecektir?
  2. Deprem bölgesinde çiftçiyi üretime teşvik etmek, yaralarını bir nebze de olsa sarmak, 80 km uzaklıkta bulunan Gaziantep’teki silolara veya tüccarların eline mahkûm etmemek için çiftçiye nakliye yardımı yapmayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bu yardım miktarı ne kadardır ve ne zaman hayata geçecektir?  
  3. Nakliye yardımı yapmayı planlamıyor iseniz, silosu yıkılan ve ürünlerini başka silolar götürmekte zorlanan çiftçilerin ürünlerini yerinde almak gibi alternatif çözümler düşünüyor musunuz, bu çözümlerin detayı nedir?

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep Şehir Hastanesi kadrosuna güç katmaya devam ediyorÖnceki Haber

Gaziantep Şehir Hastanesi kadrosuna güç...

Gaziantep’te kadınların kavgası kameradaSonraki Haber

Gaziantep’te kadınların kavgası kamerada

Yorum Yazın

Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Fırınlarda Yeni Tarife: Gaziantep’te Ekmek Fiyatları Arttı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı