CHP’li Meriç: Gaziantep TOKİ mağdurlarını TBMM’ye taşıdı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Meriç: Gaziantep TOKİ mağdurlarını TBMM’ye taşıdı!
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç “100 bin yeni sosyal konut projesi” kapsamında en geç 2 yıl içerisinde teslim edilecek vaadiyle talep toplanılan fakat 4 yıl geçmesine rağmen tamamlanamayan projenin mağdurları için TBMM’ye soru önergesi verdi.

TOKİ’ VAADİ 2 YIL, GEÇEN SÜRE 4 YIL

CHP’li Meriç vermiş olduğu önergesinde, “Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nın, 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında Gaziantep Şehitkamil İlçesi’nde Kuzeyşehir ve Şahinbey İlçesi’nde Güneyşehir projelerini başlatmıştır. Bu projelerin en geç 2 yıl içerisinde tamamlanacağı vadedilmiş ve 2019 Aralık ayında talep toplanmıştır.

Ancak üzerinden 4 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen bu projelerin bazı etapları tamamlanamamış, bazı etapların yapımına dahi başlanmamış, bazı etaplarda ise sürekli yüklenici firma tasfiyesi yapılarak yeniden ihaleler yapılmıştır” ifadelerine yer verdi.

VATANDAŞ ARTAN BANKA FAİZLERİNE VE KDV ORANINA TESLİM EDİLDİ

Meriç verdiği soru önergesinde, “Talep toplanırken hak sahiplerine, kamu bankalarından %10’u peşin geriye kalanı %0,49’ faiz oranı ile 240 ay vadeli sabit ödemeli kredi imkânı sağlanmıştır. Konutlarda uygulanan KDV oranı ise %1’dir.

Aradan yıllar geçmesine rağmen bir türlü tamamlanamayan bu projelerin hem inşaat maliyetlerine sürekli fahiş artış gelmiş, hem KDV oranı %10’a yükseltilmiş hem de Kamu bankalarından düşük faizli sabit ödemeli kredi imkânı ortadan kalkmıştır. Söz konusu projelerin maliyeti kamuoyuna duyurulan maliyetin çok çok ötesine geçmiştir.

Ekonomik kriz nedeniyle konut ve ev kiralarının ulaşılamaz bir noktaya geldiği böyle bir dönemde dar gelirli ve aynı zamanda da depremzede olan vatandaşlarımız hem konutlarını teslim alamamış hem de artan maliyetler nedeniyle mağdur olmuştur.” ifadelerine yer verdi.
CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ MELİH MERİÇ ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ’NİN CEVAPLAMASI AMACIYLA VERDİĞİ SORU ÖNERGESİNDE ŞU SORULARI SORDU:

1. Gaziantep Şehitkamil ilçesinde başlatılan Kuzeyşehir ve Şahinbey ilçesinde başlatılan Güneyşehir sosyal konut projeleri içerisinde kaç konut tamamlanarak hak sahiplerine anahtar teslimi yapılmıştır? Bu projeler kapsamında yapımı devam eden kaç konut vardır? 

2. Söz konusu projelerde yapımına henüz hiç başlanmayan kaç konut bulunmaktadır? Bu projelerde sürekli yüklenici firma tasfiyesi yapılarak yeniden ihale yapıldığı iddiası doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir?

3. Konutlarını teslim alamayan bu nedenle de hem konut taksiti hem de kira ödemek zorunda kalan hak sahiplerine, konutları teslim edilinceye kadar kira yardımı yapılması düşünülüyor mu? Düşünülüyor ise içeriği nedir?

4. Sosyal konutlarda KDV oranın tekrar %1’e düşürülmesine yönelik planlan bir çalışma var mıdır? Var ise detayları nedir? 

5. Kamu bankalarından sosyal konutlar için düşük faiz oranlı 240 ay sabit ödemeli kredi imkânı sağlanmasına yönelik yapılan bir çalışma var mıdır?

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çetin, davullu ve zurnalı karşılamaya izin vermediÖnceki Haber

Çetin, davullu ve zurnalı karşılamaya iz...

Öğrencilere, teorik ve uygulamalı trafik kuralları öğretiliyorSonraki Haber

Öğrencilere, teorik ve uygulamalı trafik...

Yorum Yazın

Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü