CHP'li Meriç: Ekonomik Krizin Bedeli Yine Vatandaşa Kesiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Meriç: Ekonomik Krizin Bedeli Yine Vatandaşa Kesiliyor
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) son dönemde vatandaşa yönelik uyguladığı GSS borç baskısı karşısında sert bir açıklama yaptı.

SGK'nın milyonlarca vatandaşı icra tehditleriyle karşı karşıya bıraktığını belirten Meriç, hükümetin sosyal devlet anlayışından uzaklaştığını ve vatandaşın ekonomik krizle boğuşurken yeni bir borç kıskacıyla karşı karşıya bırakıldığını vurguladı.

"Ekonomik Krizin Bedeli Yine Vatandaşa Kesiliyor"

Meriç, hükümetin yanlış ekonomi politikalarının halkı borç batağına sürüklediğini belirterek, SGK tarafından gönderilen GSS borç mesajlarının vatandaşın üzerinde yeni bir ekonomik baskı oluşturduğunu söyledi. "Ekonomik krizle mücadele eden vatandaş, şimdi de GSS prim borçları yüzünden icra tehdidiyle karşı karşıya. Hükümet, vatandaşın boğazına daha fazla yük bindiriyor," diyen Meriç, bu uygulamanın sosyal adalet anlayışından tamamen uzak olduğunu ifade etti.

"El Vicdan, El İnsaf!"

Meriç, hükümetin sosyal devlet ilkesini göz ardı ettiğini belirterek, "Hazineyi boşaltan AKP, şimdi de SGK aracılığıyla vatandaşı soyma yoluna gidiyor. Milyonlarca sigortasız vatandaşa sağlık hizmeti sunulmadan çıkarılan GSS prim borçlarının icraya verilmesi, AKP'nin halkı ezmek için uyguladığı bir başka zulümdür," dedi. Meriç, sağlık hizmetlerinin Suriyelilere bedava sunulurken Türk vatandaşlarının hastane kuyruğundan vezne kuyruğuna itildiğini de vurgulayarak, "Bu adaletsizliğin son bulması gerek," ifadelerini kullandı.

"Toplanan Paralar Nereye Gidiyor?"

Meriç, toplanan GSS prim borçlarının nereye gittiği sorusunu gündeme taşıdı: "Bu paralar yandaş medya ve AKP'nin rant projelerine mi aktarılıyor? Halkın sırtından alınan bu paraların adil bir şekilde kullanılması gerekiyor. Bu borç kıskacının derhal durdurulması şarttır."

CHP: Halkın Yanındayız

Meriç, CHP olarak bu haksız uygulamaların karşısında duracaklarını belirterek, "CHP olarak, halkı ezen bu adaletsiz düzenin karşısında dimdik duracağız. Kimse halkın emeği üzerinden oyun oynamaya kalkmasın. Bu zulme son vereceğiz," dedi

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te trafik kazası!  Polis memuru yaralandıÖnceki Haber

Gaziantep'te trafik kazası!  Polis memur...

Alg Spor, Beşiktaş'a hazırlanıyorSonraki Haber

Alg Spor, Beşiktaş'a hazırlanıyor

Yorum Yazın

Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı
Gaziantep otobanında zincirleme kaza: 2 ölü, 11 yaralı
Gaziantep’te para alan yandı! Artık talep edilemez!