CHP’li Meriç: “Araç Muayenesinde 2027’ye Kadar Kredi Kartı Komisyonu Ödeyeceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Meriç: “Araç Muayenesinde 2027’ye Kadar Kredi Kartı Komisyonu Ödeyeceğiz”
Abone ol
Araç muayene istasyonlarında kredi kartı ile ödeme yapan vatandaşlardan 150-200 TL arasında kredi kartı komisyon farkı alınmasını geçtiğimiz aylarda soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdığını ifade eden CHP’li Meriç, “Bu uygulama ekonomik krizin ağır şartlarında geçim mücadelesi veren vatandaşlarımıza ve esnafımıza ek mali yük getirmektedir.

Türkiye’de trafiğe kayıtlı 33 milyon araç var, bunların 10 milyondan fazlası ticari araç. Her yıl kesilen kredi kartı komisyonunun vatandaşa büyük bir külfet olduğunu Bakan Uraloğlu’na ilettik. Ancak önergemize aldığımız cevapta beklentilerimiz karşılanmadığı gibi, kredi kartı komisyonu uygulamasının devam edeceği bildirildi” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, soru önergesine verdiği cevaba ilişkin konuşan Melih Meriç, “Bakanlık diyor ki; Karayolları Trafik Kanununda araç muayene ücretlerinin ne şekilde ödeneceğine dair bir hüküm yok. Bu yüzden TÜVTÜRK internet sitesinde online ödeme yapılırken ‘Hizmet bedeli’ adı altında kredi kartı komisyonu kesiliyor. Bakan Uraloğlu vatandaşın mağduriyetini gidereceklerini söylemiyor, tam aksine ‘İnternet sitesinden ödeme yaparsanız komisyon kesileceği konusunda bilgilendiriliyor sunuz’ diyor. Üstelik ilgili firmayla yapılan kontratın 2027’de sona ereceğini ve ancak 2027’den sonra kredi kartı komisyonu alınmayacağını belirtiyor. Yani anlayacağınız, araç muayenesi yapan vatandaşlarımız 2027’ye kadar kredi kartı komisyonu ödemeye devam edecekler” dedi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GAÜN Hastanesi’nde Hasta Haklarına Duyarlılık VurgusuÖnceki Haber

GAÜN Hastanesi’nde Hasta Haklarına Duyar...

Astronot Tuva Cihangir Atasever Şahinbeyli Öğrencilerle BuluştuSonraki Haber

Astronot Tuva Cihangir Atasever Şahinbey...

Yorum Yazın

Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı
Gaziantep otobanında zincirleme kaza: 2 ölü, 11 yaralı
Gaziantep’te para alan yandı! Artık talep edilemez!