CHP’Lİ Meriç, 30 Yaş Üstü Öğrencilere Yurt Hakkı Verilmemesini Meclis Gündemine Taşıdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’Lİ Meriç, 30 Yaş Üstü Öğrencilere Yurt Hakkı Verilmemesini Meclis Gündemine Taşıdı
Abone ol
Yükseköğretim Kurumları Sınavı kapsamında 34 yaş ve üzeri öğrenciler için ek kontenjan uygulaması getirildiğini belirten CHP’li Meriç, “Ancak, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları için uygulanan 30 yaş sınırı, söz konusu öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamalarının önünde ciddi bir engel teşkil ediyor.

Bu öğrenciler, özellikle bulundukları ilde uygun bölüm olmaması nedeniyle şehir değiştirmek zorunda kaldıklarında KYK yurtlarından yararlanmıyor ve ekonomik krizin herkesi derinden etkilediği ülkemizde yüksek kira bedelleriyle yüz yüze geliyor.” dedi.

Anayasa’nın 42. maddesinin yoruma yer bırakmayacak kadar net olduğunu söyleyen CHP’li Meriç, “Anayasamıza göre kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. 30 yaş üstü öğrencilerimiz bu madde hilafına, kendilerine sağlanan eğitim hakkını kullanılamaz hale getirilmekte ve ekonomik olarak dezavantajlı duruma düşmektedir. Kamu hizmetlerinde eşitlik ve erişilebilirlik ilkesi ile eğitim hakkının etkin bir şekilde kullanılabilmesi için bu çelişkinin acilen giderilmesi gerekmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın binlerce kişiyi mağdur eden bu uygulamayı derhal gözden geçirmesi şarttır.” diye konuştu.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç konuya ilişkin olarak Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a şu soruları yöneltti:

1. 34 yaş ve üzeri öğrenciler için yükseköğretimde kontenjan açılmasına rağmen, KYK yurtları için 30 yaş sınırı devam etmektedir. Bu iki politika arasındaki uyumsuzluk ve yaş sınırının devam etme gerekçesi nedir?

2. KYK yurtlarındaki 30 yaş sınırının, en azından 34 yaş ve üzeri öğrencileri de kapsayacak şekilde kaldırılması yönünde Bakanlığınızca herhangi bir çalışma/planlama bulunmakta mıdır?

3. 34 yaş ve üzeri barınma ihtiyacı karşılanmayan kaç öğrenci bulunmaktadır. Bu konuda Bakanlığınıza ulaşan şikâyet ve başvuru sayısı nedir?

5. 34 yaş üstü öğrencilerin barınma sorununa geçici bir çözüm olarak, kira desteği veya benzeri bir sosyal yardım yapmayı planlıyor musunuz?

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Parfüm dolum tesisinde çıkan yangında 6 ölü, 4 yaralıÖnceki Haber

Parfüm dolum tesisinde çıkan yangında 6...

Büyükşehir’in mazot desteği Volkan Petrol tecrübesi ile çiftçiye ulaşacak!Sonraki Haber

Büyükşehir’in mazot desteği Volkan Petro...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor