CHP Lideri Özel: Japonya’da çok büyük depremler oluyor ama kimsenin burnu bile kanamıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Lideri Özel: Japonya’da çok büyük depremler oluyor ama kimsenin burnu bile kanamıyor
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde ziyaret ettiği konteyner kentte, "Böyle bir süreçte, böyle bir günde kesinlikle siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum" dedi.

Özel, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde, Gaziantep'in İslahiye ilçesine geldi. Burada Opet konteyner kente ziyarette bulunan Özel, vatandaşlarla sohbet edip, acılarına ortak oldu. Yapılan duaya eşlik eden özel, ikram edilen helvadan da yedi.
Kısa bir konuşma yapan Özel, geçen sene bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük acısını birlikte yaşadıklarını hatırlattı.
Bütün bir millet olarak bunun altından kalkmaya çalıştıklarını dile getiren Özel, “Böyle bir süreçte, böyle bir günde kesinlikle siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Onun için depremde bütün ülkemizde özellikle depremden etkilenen 10 ilimizde hayatını kaybeden resmi rakamlara göre 50 binin üzerindeki bütün vatandaşlarımıza rahmet acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Tedavisi süren yaralılarımıza Allah’tan şifa diliyoruz. Bir daha hem Gaziantep’imizin, İslahiye’mizin böyle bir acıyla karşılaşmamasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
"Japonya'daki insanın hayatından, bizim insanımızın hayatı değersiz değil"
Herkesin görevi depreme karşı bütün tedbirleri almak ve dirençli kentler oluşturmak olduğunun altını çizen Özgür Özel, “Japonya’da çok büyük depremler oluyor ama kimsenin burnu bile kanamıyor. Bizim insanımızın hayatı, Japonya’daki insanların hayatından değersiz değil. Dünyanın en güzel, en mert, en yiğit insanlarının yaşadığı bu memlekette her bir canımızın kıymetini hep birlikte bilmek durumundayız. Bunun için tüm siyasi partiler, yerel yönetimler, iktidar, muhalefet üzerine düşen görevleri yapmak zorunda. Bir daha böyle acılar yaşamamayı temenni ediyorum. Miraç Kandilinizi kutluyorum. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep protokolü, deprem mezarlığında vatandaşları yalnız bırakmadıÖnceki Haber

Gaziantep protokolü, deprem mezarlığında...

Gaziantep protokolünden 6 Şubat mesajıSonraki Haber

Gaziantep protokolünden 6 Şubat mesajı

Yorum Yazın

Gaziantep'te 5 Aralık'ta elektrik kesintisi olacak yerler
NTB’den Eğitime Modern Laboratuvar Desteği
Gaziantep'te yardım yapma vaadiyle dolandırıcılık!
Gaziantep’te korkunç olay! Henüz 20 yaşındaydı...
Gaziantep'te yeni OSB Hastanesi hizmete açıldı
Başkan Şahin, şehir yaşamına katkı sunan büyükşehir belediye başkanları arasında birinci oldu
Gaziantep, kasım ayında 837 milyon 860 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi
Başkan Ünverdi kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
49 kişinin yakınları tahliyeye tepki gösterdi
Gaziantep FK, kupada tur atladı
Ressam Azmi Atilla SANKO Sanat Galerisi’nde Sergi Açacak
Yıldırım: Hedefimiz Türkiye ihracatından %4 pay almak
Proje Ulaşımda Bölgeye Yeni Nefes Olacak
Gaziantep Büyükşehir’in Yeni Konut Müjdesi’nin Şartları Belli Oldu
Güneydoğu Anadolu Kasım Ayını 998,7 Milyon Dolarlık İhracatla Tamamladı
Gençler, Nizip Belediyesi Bilim Merkezi’nde sınavlara hazırlanıyor
Eşi eleman bulamayınca kentin tek kadın çaycısı oldu
Yılmaz’dan Ankara önemli temaslar
Arabanlı çiftçilere, 2026 Yılı ÇKS Başvuruları uyarısı
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi gerçekleştirildi