CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’ten Ayakkabı Sektörü İncelemesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’ten Ayakkabı Sektörü İncelemesi
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ayakkabı üretim firmalarını ziyaret ederek sektörün yaşadığı sorunları yerinde inceledi.

Ziyaretlerde üreticilerin taleplerini dinleyen Meriç, özellikle emek yoğun sektörlerde yaşanan krizin giderek derinleştiğine dikkat çekti. Firmaların Çin ile rekabet edemediğini ifade eden Meriç, işçilik maliyetleri, ağır vergi ve fon yükleri ile düşük döviz kuru politikasının sektörü çıkmaza sürüklediğini belirtti.

Meriç, Portekiz ve İspanya’nın Avrupa’nın en ucuz ayakkabısını üretebilmesinin sebebinin düşük hammadde vergileri olduğuna işaret ederek, “Türkiye’de üreticinin rekabet gücünü zayıflatan unsur maliyet değil; iktidarın yanlış vergi ve ekonomi tercihleri. Gaziantep gibi bir sanayi kentinde bile firmalar nefes alamıyorsa, sorun münferit değil; yapısal bir tercihin sonucudur.” dedi.

Teşvik adaleti sağlanmalı

Sektör temsilcilerinin, Şanlıurfa’da uygulanan teşviklerin Gaziantep OSB’de de geçerli olması talebini aktaran Meriç, Ayakkabı OSB’nin bir an önce hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı. Meriç, “Bankalarda kaynak yok; üretici yüksek faiz altında krediye erişemiyor. Finansmanın bu kadar kilitlendiği bir ülkede ‘üretim ekonomisi’ söylemi bir slogandan ibaret kalır. Emek yoğun sektörlerde vergi ve fon yükleri hafifletilmeli, Gaziantep’in yıllardır beklediği Ayakkabı OSB artık kurulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep yeter ki desteklensin

Gaziantep’in Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan Meriç, doğru teşvik mekanizmalarıyla kentin ayakkabı sektöründe bölgesel lider olabileceğini söyledi. Meriç, “Gaziantep’in emeği bu ülkenin geleceğidir. Üreticinin önünü açmadan, finansman kanallarını serbest bırakmadan, sanayiye maliyet yükleyen politikalardan vazgeçmeden rekabet mümkün değildir.” dedi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Artrografi Uygulaması Başarıyla GerçekleştiriliyorÖnceki Haber

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Artrografi...

Şahinbey Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı yapıldıSonraki Haber

Şahinbey Belediyesi Aralık ayı meclis to...

Yorum Yazın

Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı
Gaziantep otobanında zincirleme kaza: 2 ölü, 11 yaralı
Gaziantep’te para alan yandı! Artık talep edilemez!