Celal Görmez Uyardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Celal Görmez Uyardı
Abone ol
Gaziantep Kuyumcular Odası Başkan Adayı Celal Sabri Görmez, son dönemde artış gösteren ve kendilerini kuyumcu olarak tanıtarak vatandaşlardan yüksek kazanç vaadiyle para toplayan kişi ve oluşumlara karşı kamuoyunu uyardı.

Görmez, bu tür girişimlerin hem vatandaşın mağduriyetine yol açtığını hem de kuyumculuk mesleğinin itibarını zedelediğini belirterek, vatandaşlardan bu tür kişilere kesinlikle itibar etmemelerini istedi.

“Kuyumculuk Mesleğini Zedeleyenlere Geçit Vermeyeceğiz”

Kuyumculuk mesleğinin yıllara dayanan birikim, güven ve ahlak üzerine kurulu olduğunu belirten Gaziantep Kuyumcular Odası Başkan Adayı Celal Sabri Görmez, bazı fırsatçı kişilerin bu itibarlı mesleği kullanarak yasa dışı yollarla kazanç sağlamaya çalıştığını ifade etti. “Son zamanlarda bazı şahıslar, kuyumcu olduklarını iddia ederek yüksek kâr vaadiyle vatandaşlardan para topluyor. Bu kişiler ne kayıtlı kuyumcudur, ne de mesleki yeterliliğe sahiptir. Tamamen aldatma ve dolandırıcılık üzerine kurulu bu düzenlere karşı hem vatandaşlarımızı hem de meslektaşlarımızı uyanık olmaya çağırıyorum,” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ ARAŞTIRSIN, SORGULASIN”

Yeni dönemin en güçlü Başkan adayı olarak gösterilen Celal Sabri Görmez, açıklamasında vatandaşlara çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Size yüksek kar vaat eden, altın alım-satımı ya da yatırım danışmanlığı kisvesi altında para toplayan kişileri mutlaka araştırın. Bu kişilerin Kuyumcular Odası’na kayıtlı olup olmadığını, iş yerlerinin resmi olup olmadığını sorgulayın. Lütfen sadece tanınmış, uzun yıllardır bu işi yapan, vergi mükellefi ve odalara kayıtlı kuyumculardan hizmet alın.” dedi.

“SEKTÖRÜN İTİBARINI KORUMAK İÇİN ADAY OLDUM”

Başkan adaylığı sürecinde mesleğin itibarını, güvenilirliğini ve kurumsal yapısını güçlendirmeyi amaçladığını belirten Celal Sabri Görmez, sahte kuyumculuk faaliyetleriyle mücadele etmeyi öncelikli hedefleri arasında gördüğünü söyledi. “Kuyumculuk, sadece ticaret değil; aynı zamanda bir güven işidir. Bu güveni sarsan her girişim, biz gerçek kuyumcuları da mağdur ediyor. Biz hem vatandaşımızı hem de mesleğimizi bu tür yapılardan koruyacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğr. Gör. Dr. Semercioğlu: Aşırı ve kontrolsüz kırmızı et tüketimi sağlık risklerini artırmaktadırÖnceki Haber

Öğr. Gör. Dr. Semercioğlu: Aşırı ve kont...

ACARSANSonraki Haber

ACARSAN

Yorum Yazın

Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü