Borsa Ağası MMG’den Gaziantepli firmalara tarihi fon çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Borsa Ağası MMG’den Gaziantepli firmalara tarihi fon çağrısı
Abone ol
Kısa adı MMG olan (Mehmet Mustafa Gürban) Akademinin kurucusu, borsa yatırımları başta olmak üzere gıdadan, hayvancılığa, gayrimenkulden eğitim hizmetlerine kadar birçok konuda faaliyet gösteren şirketlerin sahibi olan, “Gaziantepli Borsa Ağa’sı” olarak da tanınan Mehmet Mustafa Gürban, Gaziantepli 500 büyük sanayi kuruluşu arasında olan şirketlere tarihi çağrıda bulunarak Borsa’ya açılarak fon yaratma tavsiyesinde bulundu.

Gürban, Türkiye’nin en büyük 500 Sanayi kuruluşu arasında yer alan firmaların  yüzde 20’sinin Gaziantepli sanayi kuruluşları  olduğunu  belirterek, Aile şirketi olan bu firmaların halka açılmaktan korktuklarını ya da bilmedikleri için sanayide elde edilen başarıların finansal olarak borsada yansıtılamamasının Gaziantep için bir kayıp olduğunu kaydetti.

Gaziantepli sanayicilere borsaya açılmalarını öneren Gürban, “ Yıllık 12 milyar dolar ihracatı, üretim çeşitliliği ve yarattığı istihdam kapasitesi ile sürekli devam eden yatırımları sayesinde Gaziantep Türkiye’nin en pozitif illerinden birisi. Daha fazlasını yapabilir. Bir Gaziantepli olarak en kısa sürede Türkiye’nin ilk 500’ünde ki en az 10 Gaziantep firmasını borsada görmek istiyorum”dedi.

Borsaya açılınca şirketimiz elimizden gider sanıyorlar

Gaziantepli Sanayicilerin Borsaya açılında şirketlerinin ellerinden gideceğini düşündüklerini belirten MMG Akademi kurucusu Mehmet Mustafa Gürban, “Gaziantep’te sanayiciler hep aileden kalma  gelenekçi yöntemlerle ilerleyip risk almadan finansal piyasaları kullanmadan büyümeyi seçiyor. Zannediyorlar ki halka açıldığımızda şirketimiz elimizden gider. Belkide altında yatan diğer korku ,sermaye piyasalarına kote olduklarında daha şeffaf olmak zorunda olmaları mı? Daha fazla denetim daha fazla şeffaflık bana göre bir dezavantaj değil bu avantajada dönüştürülebilir. Çünkü hükümet ucuz krediler dağıtarak piyasayı fonluyor” diye konuştu.

Gaziantep’ten en az 10 firmanın borsaya açılmasını istiyorum

“Gaziantep’ten Türkiye’nin ilk 500 değerli şirketi listesine girmiş, Nadide firmalarından yakın zamanda en az 10 şirketin halka açılmasını diliyorum” diye konuşan Gürban, “Bu konuda tüm bilgimi ve tecrübemi paylaşabilirim. Gaziantep sevdamız her zaman her yerde daima kalbimde.”diyerek Gaziantepli büyük sanayi kuruluşlarına borsaya açılma çağrısını yineledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gebelikte bitki çayı tüketimine dikkatÖnceki Haber

Gebelikte bitki çayı tüketimine dikkat

Kadın kaymakam şalvar giyip pamuk topladıSonraki Haber

Kadın kaymakam şalvar giyip pamuk toplad...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor