Başkülekçi: Engel bedenlerde değil, zihinlerde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkülekçi: Engel bedenlerde değil, zihinlerde
Abone ol
Zihinlerde ve İYİ Parti Gaziantep il Başkanı Şerif Başkülekçi, engelin bedenlerde değil; zihinlerde, davranışlarda ve yönetim anlayışında olduğunu söyledi. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkülekçi, “Bugün vesilesiyle bir gerçeği bir kez daha hatırlatma zorunluluğu doğmuştur: Engel, bedenlerde değil; zihinlerde, davranışlarda ve yönetim anlayışındadır. Bizler, insan olarak ‘ne olduk’ diye övünmek yerine ‘ne olacağız’ sorusunu sormak zorundayız. Çünkü bu toplumda gerçek engelleri çoğu zaman engelli bireyler değil, onlara destek olmak yerine hayatlarını zorlaştıran bizler oluşturuyoruz. Yardımlaşmanın, dayanışmanın, birlikte yaşama kültürünün gereğini yapmak yerine; maalesef çeşitli engeller koyarak bu kardeşlerimizin yaşamını daha da güç hâle getiriyoruz” dedi. 

Allah’ın her insana bir uzuv, bir kader ve bir imtihan nasip ettiğini belirten Başkülekçi, “Eksik uzvu olan kardeşlerimizin eksikliklerini gidermek, ihtiyaçlarına koşmak, onların hayatlarını kolaylaştırmak bizlere düşen en temel insani görevdir. Onlara destek olmak yalnızca onların mutluluğunu artırmaz; bu, aynı zamanda Rabbimizin rızasını kazanmanın en temiz yoludur. Unutulmamalıdır ki; toplum olarak bu kardeşlerimizin de eşit şartlarda yaşama hakkı vardır. Bu hak, bir ayrıcalık değil; onların insanca, onurlu ve güvenli bir yaşam sürmesi için en doğal haktır. Ancak üzülerek ifade ediyorum ki; toplumumuzun önemli bir kesimi hâlâ engelli bireylere yönelik duyarlılık, merhamet ve gönül alma konusunda büyük eksiklik içindedir. Bu kardeşlerimiz; en temel hakları olan engelsiz bir yaşamı, eğitimde eşitliği, sağlıkta ulaşılabilirliği, ulaşımda rahatlığı, istihdamda fırsat eşitliğini fazlasıyla hak etmektedir” diye konuştu. 

Yerel yönetimlere, belediye başkanlarına ve karar alıcı tüm yöneticilere seslenen Başkülekçi, “Üstlendiğiniz makamlar sizlere bir lütuf değildir. Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak; şehirleri, ulaşımları, sosyal alanları erişilebilir kılmak sizin asli görevinizdir. İnsanları kapınıza mahkûm etmeyin. Bu kardeşlerimizin hakkını almak için belediye kapılarında beklemesine sebep olmak utançtır. Kapı aşındıran engelli vatandaş değil, bu topluma hizmet etmekle yükümlü olan siz olmalısınız. Onların kapısına gidip ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek ve çözmek bir iyilik değil, görevinizin gereğidir” dedi. 

Aynı çağrıyı TBMM’ye, ilgili bakanlıklara ve yasama organlarına da yapan Başkülekçi, “Engelli bireylerin yaşam koşullarını güçlendirecek düzenlemeleri bekletmeyin. Erişilebilirlik standartlarını zorunlu kılacak, sosyal destekleri genişletecek, istihdam yelpazesini büyütecek kanunları vakit kaybetmeden çıkarın. Bu mesele bir rica değildir; devlet olmanın ve toplumsal sorumluluğun en temel gereğidir.
Engelsiz bir yaşam bir hediye değil; insanca yaşamanın en doğal hakkıdır. Sadece 3 Aralık’ta hatırlanan, bir günlüğüne sembolik mesajlarla gündeme gelen bir konu olmaktan çıkmalıdır. Bu bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek; hem devleti yönetenlerin hem de toplum olarak bizlerin asli görevidir. Engelli kardeşlerimizin her birinin hayatını kolaylaştırmak; toplumumuzun insanlık sınavıdır.
Biz bu sınavda başarılı olmak zorundayız” görüşünü dile geçirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güneş’ten anlamlı ziyaret Önceki Haber

Güneş’ten anlamlı ziyaret 

Kilis'te Hijyen Skandalı! Ölü fareler 'bu kadar olmaz' dedirttiSonraki Haber

Kilis'te Hijyen Skandalı! Ölü fareler 'b...

Yorum Yazın

Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı
Gaziantep otobanında zincirleme kaza: 2 ölü, 11 yaralı
Gaziantep’te para alan yandı! Artık talep edilemez!