Başkan Umut Yılmaz, yeni bir projeyi duyurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Umut Yılmaz, yeni bir projeyi duyurdu
Abone ol
Basın mensuplarıyla düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Av. Umut Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu, projeler hakkında bilgi verdi. 

İkinci 6 ayda projeler üreteceklerini kaydeden Yılmaz, ‘Şekkart’ basın mensuplarına dağıttı. Şekkartı ihtiyaç sahibi tüm vatandaşa vereceklerini belirten Yılmaz, ‘’ Sırtımı tamamen halkıma dayadım’’ dedi. 

Şehitkamil Belediyesi’nde partizanlığın olmadığını söyleyen  Yılmaz, ‘’Hangi müdürün yerini değiştirdik? Tasarruf yapacağım insanlar olacak. Bu ekibi CHP kurmadı. Belediyeyi koalisyon ile yönetiyoruz. Kimin CHP’li kimin AKP’li olduğuna bakmıyoruz. Felsefemizde bu yok. Seçim zamanı AK parti, Dem parti ve ülkücülerin nasıl kucak açtıklarını gördük. Bu insanlara karşı böyle bir bakış açısına sahip olur muyum? Bizden kimse bir partizanlık beklemesin’’ dedi.  

Şehitkamil ilçesinin raporunu çıkarttıklarını ifade eden Yılmaz, ‘’119 mahallenin tek tek taleplerini ve isteklerini aldık. Bu çalışma yapılırken aynı zamanda bir de anket çalışması yaptık. Bu kadar eleştirilere ve olumsuzluklara rağmen bu Pazar seçim olsa CHP’nin Şehitkamil’de aldığı oy oranı yüzde 54. AKP’nin almış olduğu oy oranı ise yüzde 24. Bizim halk ile hiçbir problemimiz yok. Sırtımı tamamen halkıma dayadım’’ şeklinde konuştu.  

Başkan Yılmaz, belediye kasasını 543 milyon lira ile devraldıklarını kaydederken, ‘’31 Mart tarihinden 8 Nisan’a kadar belediyenin ödemesi gereken paralar var. 219 milyon lira ödeme yapıldı. Neden; 750 milyon lira parayı iç ettiler gibi şeylere maruz kalıyoruz. Belediyenin aylık 200 milyon lira işçilik maliyeti var. Bunun içerisinde park, bahçeler, fen işleri ve sosyal hizmetler bulunmuyor. Bu belediyenin aylık 500-550 milyon lira ödemesi var. İller Bankası’ndan gelen aylık ödeme işçilik maliyetini karşılamıyor. Dolayısıyla arsa üretmek zorundayız’’ ifadelerini kullandı.  

‘Göreve geldiğimiz arsa satışları yapmaya başladık. Hangi ihalemizi canlı yayınlamadık? Hangi meclisimizi canlı yayınlamadık?’ diyen Yılmaz, ‘’Bu kadar şeffaf ve açığız. 2023 yılının ocak ayından bugüne kadar 143 taşınmaz ile ilgili meclis kararı alınmış. Biz de daha arsa satışı ile ilgili meclis kararı almadık. Şu anda satışa çıkarttığımız, ihalesini yapmış olduğumuz taşınmazların hepsi geçmiş meclisin ve yönetimin almış olduğu kararlar. O dönemde kararlar alındı, şu anda satışa çıkarıyoruz. Bu satışlardan bugüne kadar 560 milyon lira elde etmişiz, ama paranın tamamı kasamıza girmedi. Bu arsaların parasının bir kuruşunu buradakilere mi verdim, cebime mi koydum? Artık biraz vicdanlı olmak lazım’’ şeklinde konuştu. 


Polislere verilecek 623 konutun yapımının tamamlandığını vurgulayan Şehitkamil Belediye Başkanı Av. Umut Yılmaz, konuşmasını şöyle devam ettirdi: ‘’Gaziantep’in güvenlik ve polis açığı var. Gaziantep maalesef bizi yönetenler sayesinde Türkiye’nin en pahalı şehri. Hiçbir memur gelmiyor, hiçbir polis gelmiyor. Kira parasını ödemek istemiyor. Bu dosyayı elime verdiklerinde sözleşmeyi yapalım dedim, ama muhatap bulamıyoruz. Türkiye’nin 6’ıncı büyük ilçe belediyesine randevu vermeyen bakanlarımız var. Bu konutları polislere vermek istiyoruz. Büyükşehir belediyesi üzerinden yürütülsün dediler, ‘Tamam yeter ki bu polislere konutlar verilsin’ dedim.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Temayül'de ismi ön plana çıkanlar kimler?Önceki Haber

Temayül'de ismi ön plana çıkanlar kimler...

17 yıl hapis cezası bulunan zanlı yakalandıSonraki Haber

17 yıl hapis cezası bulunan zanlı yakala...

Haber Yorumları

  • Emine Klllc03-10-2024 01:31

    Eskişehir Tepebaşı Şirintepe

  • Emine Klllc03-10-2024 01:30

    Eskişehir Tepebaşı Şirintepe

Yorum Yazın

Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı
Gaziantep otobanında zincirleme kaza: 2 ölü, 11 yaralı
Gaziantep’te para alan yandı! Artık talep edilemez!