Bakbak, Türkiye Yüzyılı Şehirlerini TBMM Genel Kurulu’na Taşıdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakbak, Türkiye Yüzyılı Şehirlerini TBMM Genel Kurulu’na Taşıdı
Abone ol
AK Parti Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Derya Bakbak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak Dünya Mimarlar Günü’nü kutladı, Türkiye Yüzyılı Şehirlerinin inşasına ilişkin konuştu. 

Bakbak, konuşmasına “İşlev, biçim ve estetiği birleştirerek, hünerli elleriyle yaşam alanlarımıza dokunan, tasarımlarıyla şehirlerimizi ve dünyamızı şekillendiren tüm mimar meslektaşlarımın Mimarlar Günü’nü kutluyorum” ifadeleriyle başladı. 

Mimarlar Günü’nün bu yılki kutlama teması olan kentsel tasarıma gençlerin katılımının desteklenmesi ile ilgili değerlendirme yapan Milletvekili Bakbak, şunları söyledi: 

“Sanatıyla bütün dünyada hayranlık uyandıran, mimarlık tarihinin dehası Mimar Sinan’ın izinden yürüyerek gençlerimizle Türkiye Yüzyılı Şehirlerini inşa ediyoruz.

AK Parti olarak şehirleri insanın kullanımına, ruhuna, gönlüne hitap eden mekanlardan oluşan bir bütün olarak görüyoruz. 

Gaziantep’ten Mardin’e, Edirne’den Mersin’e 81 ilin her biri medeniyetimizin izlerini taşıyor. İşte bu dokuyu koruyarak, şehir kimliğini yansıtan binalarla geleceğe Türkiye Yüzyılı Şehirlerini miras bırakmak en büyük arzumuz. 

Türkiye’nin tüm şehirlerini özgün mimarisiyle, çevreye duyarlı, sıfır atık uyumlu, enerjisini doğadan alabilen, akıllı, dijital, yürünebilir ve dirençli şehirlere dönüştürme gayretindeyiz.” 

GAZİANTEP, BİZİM ŞEHİR PROJESİ İLE ÖNCÜLÜK EDİYOR  

Bakbak, Şahinbey’deki Bizim Şehir Projesini örnek gösterdi, “Yeşil enerjinin ısınma ve aydınlatmada kullanılması, atıkların geri kazanılması ve bitki örtüsünün değerlendirilmesi ilkeleriyle mimari açıdan estetik, kullanışlı, günümüz ihtiyaçları ile şehir kimliğine uygun, sürdürülebilir ve insan ölçeğinde bir geleneksel dokuyu benimsiyoruz.” dedi.  

Bakbak, asrın felaketinin ardından deprem bölgelerinde 101 bin 254 konutun depremzedelere teslim edildiğini yıl sonuna kadar bu sayının 200 bine ulaşacağını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde “Çevre Dostu Şehirler” bilincinin artırılması için büyük bir çaba ve emek verildiğinin altını çizen Milletvekili Bakbak, Sıfır Atık Projesi ile  59,9 milyon ton atığın ekonomiye kazandırıldığını ve 31 milyon 223 bin 449 metrekare alanı kapsayan 268 millet bahçesinin hizmete açıldığını vurguladı.  

Bakbak, Çevre Dostu Akıllı Şehirler Strateji’sinde önümüzdeki 6 yılı kapsayan ikinci planlama dönemine girildiğini belirtti ve şöyle konuştu:    

“Bu plan ile şehirlerimizdeki hizmetlerin dijital ve yeşil dönüşümünde sürdürülebilir kalkınmaya dair ulusal hedeflerimizi yakalayacak, şehirlerimizi küresel rekabette güçlü birer aktör haline getireceğiz. 

Cumhurbaşkanımızın vizyonu, aziz milletimizin desteği, gençlerimizin enerjisi, yaşlılarımızın duası, hizmet, eser üretmedeki azim ve kararlılığımızla akıllı şehirleri mimar meslektaşlarımla inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.”

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
CHP'li Meriç: Ampül söndü, sokaklar karanlığa gömüldüÖnceki Haber

CHP'li Meriç: Ampül söndü, sokaklar kara...

Gaziantep'in coğrafi işaretli ürünleri YÖREX Fuarında tanıtıldıSonraki Haber

Gaziantep'in coğrafi işaretli ürünleri Y...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor