Bakan Ersoy: Şehirlerimiz gastronomide denizde yüzüp derede boğuluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Ersoy: Şehirlerimiz gastronomide denizde yüzüp derede boğuluyor
Abone ol
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 15 Temmuz Panorama Müzesi'nde Havara açılış ve Suna Kan Orkestrası konserine, ardından Festival Park'ta Arda Türkmen ile Söyleşi programına katıldı. Bakan Ersoy, "Şehirlerimizin çok güzel yemek çeşitleri var ancak bunu dünya mutfağıyla birleştirip sunamıyoruz. Bu aslında denizde yüzüp derede boğulmak gibi bir şeydir" dedi.

Bakan Ersoy, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iş birliğinde düzenlenecek GastroANTEP Kültür Yolu Festivali programlarında Panorama 25 Aralık Müzesi'nde Suna Kan Orkestra konseri ve Havara açılışına katıldı. Daha sonra Arda Türkmen ile Söyleşi programına katılan ve burada konuşan Bakan Ersoy, “Açıkçası bizim şehirlerimizin çok güzel yemek çeşitleri var ancak bunu dünya mutfağıyla birleştirip sunamıyoruz. Bu aslında denizde yüzüp derede boğulmak gibi bir şeydir” dedi.
Kültür ve gastronomi etkinliklerinin arttırılacağını söyleyen Bakan Ersoy, “İstanbul Beyoğlu'nda düzenlediğimiz festival yoğun bir katılım alınca biz de bunu sadece İstanbul ile sınırlı kalmasın dedik ve her sene 5 şehirde yapmaya başladık. Bu sene 11 şehre çıktı. İnşallah önümüzdeki sene 15-16 şehirde yapılacak. Hedefimiz 35 şehre çıkmak. Öncelikle hedefimiz vatandaşlarımızın kolay ve etkin bir şekilde kültür ve sanata ulaşmasını sağlamaktır. Bunu yaparken de kültür sanata ve sanatçıya destek olmak istiyoruz. Şehirlerimizin tanıtımını bu festivallerle hem ulusal hem de uluslararası tanıtımını sağlıyoruz. GastroCity çok farklı bir şeydir. Örneğin Londra önemli bir GastroCity şehridir. Ama baktığınızda çok önemli bir yemek çeşitlilikleri yoktur. İşin özü şudur, eğer siz dünya mutfağını çok iyi bir konseptle doğru şekilde sunarak pazarlarsanız şehirlerinizde işlerseniz işte o zaman GastroCity şehri olursunuz. Michelin yıldızı da gelir her türlü uluslararası tescil de gelir. Açıkçası bizim şehirlerimizin çok güzel yemek çeşitleri var ancak bunu dünya mutfağıyla birleştirip sunamıyoruz. Bu aslında denizde yüzüp derede boğulmak gibi bir şeydir” diye konuştu.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lezzetin Festivali GastroANTEP BaşladıÖnceki Haber

Lezzetin Festivali GastroANTEP Başladı

Öztürkmen: Depremzede öğrencileri bir kez daha mağdur etmeye kimsenin hakkı yokSonraki Haber

Öztürkmen: Depremzede öğrencileri bir ke...

Yorum Yazın

Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu
Şehitkamil Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Ekmek Fiyatları Yükseldi: Zam Sofraya Yansıdı
Valilik uyardı! Gaziantep'te akşama kadar yağış var 
Şahinbey Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Dolu, Sel ve Hortum Etkili Oldu: Antepfıstığı Bahçelerinde Ağır Tahribat