Bakan Ersoy: Şehirlerimiz gastronomide denizde yüzüp derede boğuluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Ersoy: Şehirlerimiz gastronomide denizde yüzüp derede boğuluyor
Abone ol
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 15 Temmuz Panorama Müzesi'nde Havara açılış ve Suna Kan Orkestrası konserine, ardından Festival Park'ta Arda Türkmen ile Söyleşi programına katıldı. Bakan Ersoy, "Şehirlerimizin çok güzel yemek çeşitleri var ancak bunu dünya mutfağıyla birleştirip sunamıyoruz. Bu aslında denizde yüzüp derede boğulmak gibi bir şeydir" dedi.

Bakan Ersoy, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iş birliğinde düzenlenecek GastroANTEP Kültür Yolu Festivali programlarında Panorama 25 Aralık Müzesi'nde Suna Kan Orkestra konseri ve Havara açılışına katıldı. Daha sonra Arda Türkmen ile Söyleşi programına katılan ve burada konuşan Bakan Ersoy, “Açıkçası bizim şehirlerimizin çok güzel yemek çeşitleri var ancak bunu dünya mutfağıyla birleştirip sunamıyoruz. Bu aslında denizde yüzüp derede boğulmak gibi bir şeydir” dedi.
Kültür ve gastronomi etkinliklerinin arttırılacağını söyleyen Bakan Ersoy, “İstanbul Beyoğlu'nda düzenlediğimiz festival yoğun bir katılım alınca biz de bunu sadece İstanbul ile sınırlı kalmasın dedik ve her sene 5 şehirde yapmaya başladık. Bu sene 11 şehre çıktı. İnşallah önümüzdeki sene 15-16 şehirde yapılacak. Hedefimiz 35 şehre çıkmak. Öncelikle hedefimiz vatandaşlarımızın kolay ve etkin bir şekilde kültür ve sanata ulaşmasını sağlamaktır. Bunu yaparken de kültür sanata ve sanatçıya destek olmak istiyoruz. Şehirlerimizin tanıtımını bu festivallerle hem ulusal hem de uluslararası tanıtımını sağlıyoruz. GastroCity çok farklı bir şeydir. Örneğin Londra önemli bir GastroCity şehridir. Ama baktığınızda çok önemli bir yemek çeşitlilikleri yoktur. İşin özü şudur, eğer siz dünya mutfağını çok iyi bir konseptle doğru şekilde sunarak pazarlarsanız şehirlerinizde işlerseniz işte o zaman GastroCity şehri olursunuz. Michelin yıldızı da gelir her türlü uluslararası tescil de gelir. Açıkçası bizim şehirlerimizin çok güzel yemek çeşitleri var ancak bunu dünya mutfağıyla birleştirip sunamıyoruz. Bu aslında denizde yüzüp derede boğulmak gibi bir şeydir” diye konuştu.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lezzetin Festivali GastroANTEP BaşladıÖnceki Haber

Lezzetin Festivali GastroANTEP Başladı

Öztürkmen: Depremzede öğrencileri bir kez daha mağdur etmeye kimsenin hakkı yokSonraki Haber

Öztürkmen: Depremzede öğrencileri bir ke...

Yorum Yazın

Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında