Arif Beşli Enflasyonun Bölgesel Üretim ve Geçim Şartlarına Etkisini Değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arif Beşli Enflasyonun Bölgesel Üretim ve Geçim Şartlarına Etkisini Değerlendirdi
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Gaziantept Yavuzeli İlçe Başkanı Arif Beşli, Türkiye İstatistik Kurumu'nun Temmuz ayında aylık enflasyonu yüzde 1,78, yıllık enflasyonu ise yüzde 31,75 olarak açıklamasının ardından yaptığı değerlendirmede, Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde yükselen üretim maliyetleri ve hayat pahalılığının hem çiftçiyi hem de vatandaşları zorlamaya devam ettiğini söyledi.

"YAVUZELİ'NDE ÜRETİCİNİN YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ"

Temmuz ayı enflasyon verilerini değerlendiren başkan, Yavuzeli'nin tarım ve hayvancılıkla öne çıkan ilçelerden biri olduğunu belirterek, girdi maliyetlerindeki artışın üreticinin kazancını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Beşli, "Mazot, gübre, yem ve sulama maliyetlerindeki yükseliş üreticimizin üretim gücünü zayıflatıyor. Tarımsal üretimin sürdürülebilir olması için çiftçimize daha güçlü destekler sağlanmalıdır." dedi.

"GAZİANTEP'İN EKONOMİK GÜCÜ VATANDAŞIN REFAHINA YANSIMALI"

Gaziantep'in sanayi ve ihracattaki başarısıyla Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri olduğunu hatırlatan başkan, bu ekonomik gücün ilçelerde yaşayan vatandaşların yaşam standartlarına da yansıması gerektiğini söyledi.

Beşli, "Gaziantep üreten ve büyüyen bir şehir olmasına rağmen ilçelerimizde vatandaşımız hâlâ hayat pahalılığıyla mücadele ediyor. Ekonomik büyümenin toplumun her kesimine eşit şekilde yansıması büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

"KALICI ÇÖZÜM ÜRETİM VE YATIRIM ODAKLI POLİTİKALARDIR"

Yıllık bazda en yüksek fiyat artışının eğitim grubunda gerçekleşmesinin aile bütçelerini daha da zorladığını belirten başkan, enflasyonla mücadelede uzun vadeli politikaların uygulanması gerektiğini ifade etti.

Beşli, "Yavuzeli'nin tarım potansiyelini güçlendirecek, gençlere istihdam sağlayacak ve üreticiyi destekleyecek yatırımlar artırılmalıdır. Enflasyonla mücadelede kalıcı başarı; üretimi büyüten, alım gücünü yükselten ve vatandaşın refahını esas alan ekonomi politikalarıyla mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GAÜN Kornea Naklinde Üniversite Hastaneleri Arasında İkinci SıradaÖnceki Haber

GAÜN Kornea Naklinde Üniversite Hastanel...

Gaziantep'te yaşlı kadının acı sonu: Evinde ölü bulunduSonraki Haber

Gaziantep'te yaşlı kadının acı sonu: Evi...

Yorum Yazın

 Başkan Memik Yılmaz’dan yeni sezon değerlendirmesi
Komşuda feci son Üstüne benzin döküp...
Dülük Baba Zaviyesi Ve Türbesi Asıl Yerinde Yeniden İnşa Edilecek
Gaziantep'te 10 Ağustos'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Boyun ve bel ağrısı tedavisinde yeni dönem
Şehitkamil’e bir tesis daha
Yeni Parti Gaziantep’te Teşkilatlanmayı Tamamladı!
Nurdağı Sallandı, Naci Görür’den Açıklama Geldi
Gaziantep’te Film Gibi Suikast Girişimi! Kadın Kılığına Girdi
Gaziantep İçin Kritik Deprem Uyarısı: Tehlike Henüz Geçmedi
Gaziantep’te iki araç çarpıştı: 6 yaralı
Fedaioğlu: Güçlü Türkiye, güçlü Gaziantep’le yükselecek
Gaziantep'te 7 silah ile 17 adet tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı
Gaziantep'te 80 yaşındaki adam yüksekten düşerek ağır yaralandı 
Marketteki Tartışma Sonrası Dehşet! 4 Çocuk Saldırdı
Gaziantep’te parkta kanlı kavga: Biri ağır 2 yaralı 
Gaziantep’in En Büyük Markası Güvendir
Gaziantep’te Sabah Karşısı Deprem! Vatandaşlar Büyük Panik Yaşadı
 Gaziantep'te feci kaza: 5 kişi yaralandı 
Gaziantep’te akşam akşam bıçaklar konuştu: 2 kişi bıçakla yaralandı