Ankara’da taksi ücretlerine yüzde 50 zam geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara’da taksi ücretlerine yüzde 50 zam geliyor
Abone ol
Akaryakıta gelen zamlar sonrasında Ankara’da taksiciler fiyat düzenlemesine gidiyor. İndi-bindi, açılış ve kilometre fiyatlarımıza yüzde 50’ye yakın zam geliyor. İndi- bindi ücreti 50 lira, açılış ücreti 18 lira, kilometre ücreti ise 15 lira olacak.

Cumhurbaşkanı kararıyla akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları motorinde ve benzinde litre başına 5 lira ve LPG’de ise 4 lira zamlanması ulaşımda zam dalgasına neden oldu. Ankara’daki otobüs ve minibüs biletlerine gelen zamlardan sonra taksi ücretlerine de zam geliyor.

Elips Haber’den Deniz Dalgıç’ın haberine göre, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, “Yedek parça, sanayi masrafları, trafik sigortası, Bağ-Kur gibi bütün bu kalemlere zam geldi. Her şeyin fiyatı artış gösterdi. Bununla birlikte akaryakıta da ciddi zam gelince esnaflarımız para kazanamayacak hale geldi. Dolayısıyla biz de indi-bindi ücretlerimize, açılış ve kilometre fiyatlarımıza aşağı yukarı yüzde 50’ye yakın zam yapmak durumunda kaldık” dedi. Zamdan önce indi-bindi ücretinin 30 lira, açılış ücretinin 12 lira, kilometre ücretinin ise 10 lira olduğunu söyleyen Yiğiner, “İndi- bindi ücreti 50 lira, açılış ücreti 18 lira, kilometre ücreti ise 15 lira olacak. Fiyatlar bu hafta sonundan itibaren uygulamaya başlanacak” diye konuştu.

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafın kullandığı akaryakıt ürünlerinden ÖTV alınmazsa bunun indirim olarak halka yansıyacağını ifade eden Yiğiner, “Taksiye binen ucuz biner, otobüse binen daha ucuz ücretle yolculuk yapar. Kamyona yük taşıyanlar maliyeti düştüğü için tarladan ürünleri daha uygun fiyata getirir. Ürünlerin fiyatı artmaz. Bu işin ticaretini yapan esnafa ya düşük ÖTV ile ya da ÖTV'siz akaryakıt imkânı sağlanırsa bu halka yansır” dedi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 SANKO Üniversitesi’nde tercih ve tanıtım günleri başladıÖnceki Haber

 SANKO Üniversitesi’nde tercih ve tanıtı...

Mehmet Pamuk’tan ‘Gastronimi festivali’ne tepki!Sonraki Haber

Mehmet Pamuk’tan ‘Gastronimi festivali’n...

Yorum Yazın

Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Fırınlarda Yeni Tarife: Gaziantep’te Ekmek Fiyatları Arttı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı