Abdulhamit Gül: Sırtınızı millete mi dayadınız, kandil'e mi dayadınız?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abdulhamit Gül: Sırtınızı millete mi dayadınız, kandil'e mi dayadınız?
Abone ol
AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Meclis Genel Kurulu’nda DEM Partisi’ne tepki gösterdi.

Diyarbakırlıların evinin önüne çukur kazan terör örgütü PKK sorunu olduğunu kaydeden Gül, "PKK sorununa nasıl bakıyorsunuz, nasıl değerlendiriyorsunuz; gelin, bunu konuşun. Bugün Şırnak'ta, Van'da, Diyarbakır'da benim Kürt kardeşim şunu merak ediyor: Sırtını sen Kandil'e mi dayadın, Diyarbakır'da Ulu Camisi'nin cemaatine, camiden çıkan Ali amcaya mı dayadın; bunun kararını ver. Sırtınızı millete mi dayadınız, Kandil'e mi dayadınız? Bu konuda bir öz eleştiri yapın. Öncelikle kendi vesayetinden, kendi kayyumundan, Kandil vesayetinden ve kayyumundan kurtulamayanlar burada milli iradeden bahsedemez." görüşünü paylaştı.

Siyasetin tüm vesayetlerine karşı olduklarını vurgulayan Gül, "Bizim anlayışımız; aynı zamanda milli iradeyi de milletin iradesini de örgütün dayatmasına peşkeş çekmeye izin vermeyen bir anlayıştır. Dünyanın hiçbir yerinde, uluslararası hukukun hiçbir yerinde terörü, şiddeti öven, hatta sessiz kalan bir anlayışı demokrasi bile kabul etmez. Türkiye'de AK Parti'nin yeri demokrasi neredeyse milli irade neredeyse millet neredeyse oradadır, orada olmaya devam edecektir." diye konuştu.

“GAZİANTEP’TE 31 BİN 250 DEPREM KONUTU YAPILACAK”

Abdulhamit Gül, Gaziantep’teki deprem konutlarının son durumuna ilişkin bilgi verdi. Gül, “Seçim bölgem olan Gaziantep'te de 14.750 konut hak sahiplerine teslim edildi, 10 bin konutun yapımı devam ediyor; toplamda 31.250 konut yapımı devam edecek. Tüm bu meselelerde vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Temel yaklaşımımız, afetlere karşı dirençli şehirleri inşa etme konusunda gayretlerimizi sürdürmek.” ifadelerini kullandı.

“İMAR HUKUKUNU ANAYASAL DÜZEYE ÇIKARACAĞIZ”

Abdulhamit Gül, “Beklenen İstanbul depremi gelmeden yapı stokunun güçlendirilmesinin çok önemli ve partiler üstü bir konu olduğunu dile getirdi.

Abdulhamit Gül, "Hükümet-yerel yönetim işbirliğiyle çözülmesinin ne kadar elzem olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Bu konuda imar hukukunu anayasal düzeye çıkarmak da başta olmak üzere hangi konuda düzenleme gerekiyorsa Meclisimizin de bu konuda uzlaşarak gerekli adımı atacağını, bu konuda Cumhur İttifakı olarak bizlerin de öncülük yapacağını bir kez daha ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep nereye gidiyor: Bıçaklar havada uçuştu, kan aktıÖnceki Haber

Gaziantep nereye gidiyor: Bıçaklar havad...

Yonca Karasaç'tan 2 yeni bomba şarkı!Sonraki Haber

Yonca Karasaç'tan 2 yeni bomba şarkı!

Yorum Yazın

Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı
Gaziantep otobanında zincirleme kaza: 2 ölü, 11 yaralı
Gaziantep’te para alan yandı! Artık talep edilemez!