'Zeytin Dalı Harekatı'nda 4'üncü gün

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Zeytin Dalı Harekatı'nda 4'üncü gün
Abone ol
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin kentindeki PYD-YPG/PKK ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik gerçekleştirdiği 'Zeytin Dalı Harekatı', 4'üncü gününde devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle Afrin'e ilerleyen TSK birlikleri, terör örgütü mevzilerini 'zırh delici' toplarla vuruyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin kentindeki PYD-YPG/PKK ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik gerçekleştirdiği 'Zeytin Dalı Harekatı', 4'üncü gününde devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle Afrin'e ilerleyen TSK birlikleri, terör örgütü mevzilerini 'zırh delici' toplarla vuruyor. 'Zeytin Dalı Harekatı'nın ana omurgasını oluşturan Hatay ile Kilis'in sınır bölgeleri, operasyonun 4'üncü gününe girilirken, sakin bir gece geçirdi. Afrin'e kara harekatını başlatan birliklerin geçiş yaptığı Hatay ve Kilis sınırında, gece boyunca, iç bölgelerden top atışlarının sesi duyuldu. Afrin bölgesinden teröristlerin dün attığı roketler, Kilis bölgesine düşerken, ölen ya da yaralanan olmadı.

1 ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Kilis'in merkeze bağlı Gülbaba köyünün güneydoğusunda bulunan Suriye'nin Burseya Dağı'nda, teröristlerle dün çıkan çatışmada Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, şehit oldu. Özalkan'ın cenazesi, sabah saatlerinde, Gaziantep Havaliman'ına götürüldü, buradan da memleketi Ankara'ya gönderildi. 

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin Karatepe bölgesinde ise ÖSO kampındaki seyyar jeneratöre dün roket isabet etmesi sonucu Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (EDAŞ) çalışanı Şahin Elitaş (30), şehit oldu. 2 çocuk babası Elitaş'ın cenazesi, Kırıkhan'da toprağa verilecek.

Operasyonun 2'nci günü 11 roketin düştüğü Reyhanlı'da ise 4'üncü gün sakin geçiriyor.

'ZIRH DELİCİ TOPLAR' KULLANILIYOR

Hassa sınırının sıfır noktasına konuşlanan Türk tankları, terör örgütü mevzilerini 'zırh delici toplar' ile vuruyor. Çok sayıda tank ise cephane, yakıt ve askeri malzeme ikmali için geri döndü. Sınır karakoluna yakın yerde, sabah saatlerinde, konuşlanan 'M60T' tanklarının yanında, çok sayıda kullanılmış 'zırh delici' top mermisi görüldü. Bölgede, ayrıca kollarında sarı bant olan ÖSO'ya bağlı güçler de bulunuyor. Kilis ile Hatay'dan Afrin'in iç bölgelerine de sevkiyat sürüyor.

Öte yandan Hatay sınırında güvenlik önlemlerini artıran jandarma, gazetecilerin sınırdan birliklerin görüntülerini çekmesini engellemeye başladı.

MERSİN'DE 5 GÖZALTI

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri ise 'Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlar ve terör örgütlerinin propagandasını yapanlara yönelik çalışma başlattı. Ekipler tarafından çeşitli adreslere düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya üzerinden 'terör propagandası' yaptığı iddia edilen 5 kişi, yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı, 19 fişek ve çok sayıda örgütsel yayın ile dijital malzeme ele geçirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gazişehir’den anlamlı hareketÖnceki Haber

Gazişehir’den anlamlı hareket

Suriye sınırındaki karakola taciz ateşiSonraki Haber

Suriye sınırındaki karakola taciz ateşi

Yorum Yazın

Gaziantep'te 162 litre sıvı metamfetamin ele geçirildi: 6 gözaltı
Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı