Zamlı maaş geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zamlı maaş geliyor
Abone ol
Deneyimli öğretmenlerin Doğu ve Güneydoğu’da uzun süreli kalmasını sağlamak için de “farklı ücret” politikası uygulanacak.
MEB, bütün okullara vereceği karne notlarıyla, altyapısından öğretmen yeterliliğine kadar tüm etkenleri belirleyecek. Deneyimli öğretmenlerin Doğu ve Güneydoğu’da uzun süreli kalmasını sağlamak için de “farklı ücret” politikası oluşturulacak. Bu illere gidenler daha fazla maaş alacak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), önümüzdeki yıl okullara karne vermeye başlayacak. Özel okulları standartlarına göre tıpkı otellerde olduğu gibi A, B, C, D diye kategorilere ayırıp sınıflayacak olan bakanlığın önümüzdeki yıl için hedefi de tüm okullara karne vermek olacak. Temel eğitime de kalite güvence sistemi gelecek.
 
Hükümetin 2015 yılı programında her bakanlık gibi MEB de yıl içinde gerçekleştireceği değişiklikleri anlattı. İşte 2015 yılı için MEB’in yapacakları:
 
KARNE KAMUOYUNA AÇIKLANACAK: Ulusal düzeyde izleme ve değerlendirme sistemleri geliştirilecek, eksiklikler belirlenecek, veriler verimliliği artırmak için kullanılacak. Her okul için altyapıdan öğretmen eğitimlerine kadar girdi ve çıktıları içeren okul karneleri oluşturulacak. Bunun için izleme ve değerlendirme mekanizmaları kurulacak. Okulların karneleri topluma açıklanacak.
 
EĞİTİME KALİTE BERATI: Temel eğitim kademeleri için kalite güvence sistemi kurulması için kriterler belirlenecek. Belli puanı geçen okul veya kurumlara kalite beratı verilecek.
 
ÖĞRETMENE DE KRİTER VAR: Öğretmen ve yöneticiler için yeterlilik kriterleri tanımlanacak. Kazanımların izlenebileceği bir sistem oluşturulacak. Öğrenciler eğitim süreçlerinde ve sonunda takip edilecek.
 

FARKLI ÜCRET VERİLECEK: Deneyimli öğretmenlerin dezavantajlı bölgelerde ve okullarda uzun süreli çalışmasının özendirilmesi için farklılaştırılmış ücret modeli uygulanacak. Deneyimli ve nitelikli öğretmenlerin dezavantajlı bölge ve okullarda uzun süreli çalışması sağlanacak. Öğretmenlik mesleğinin kariyer basamakları yeniden belirlenecek. Öğretmen atamalarında bölgeler itibarıyla öğretmen ihtiyacı dikkate alınacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elektrikli yerli oto 5 yıl sonra yollara çıkacakÖnceki Haber

Elektrikli yerli oto 5 yıl sonra yollara...

Fenerbahçe resmen doğruladıSonraki Haber

Fenerbahçe resmen doğruladı

Yorum Yazın

Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü