Yüzbinlerce çocuk okula aç gidiyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüzbinlerce çocuk okula aç gidiyor!
Abone ol
“Evden okula aç giden çocuklar; öğrenme güçlüğü, dikkat dağınıklığı, baş ağrısı, bayılma gibi sıkıntılar yaşıyor! Asıl beka meselesi budur!”

“Yüzbinlerce çocuk okullara aç gidiyor” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, TBMM Genel kurulunda hükümete seslenerek; Çocukların kursağından değil, tefecilere ödediğiniz faizden kısın” dedi. 

Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya, “Ülkedeki derin ekonomik kriz, yüzbinlerce çocuğun eğitim hayatını doğrudan etkiliyor. Türkiye’de yüzbinlerce çocuğun okula aç gittiği konunun uzmanları tarafından gündeme getirilmesine rağmen, hükümetin bu konuda gerekli adımları atmaması gelecek nesiller için tam bir vahamettir” ifadelerini kullandı.

Gıda maddelerine gelen fahiş zamlar karşısında alım gücü giderek eriyen ailelerin, çocuklarının beslenme ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldiğini ifade eden Yılmazkaya konuyla ilgili Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; 

Türkiye'de çocukların büyük bir kısmı, ailelerinin yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve yoksulluk sebebiyle okula aç gitmektedir. Günlerinin çoğunu okulda geçiren çocuklar, okullardan da herhangi bir beslenme desteği alamadıkları için tüm gün aç kalıyor. Evden okula aç giden çocuklar; öğrenme güçlüğü, dikkat dağınıklığı, baş ağrısı, bayılma gibi sıkıntılar yaşıyor. Tefecilere, yandaş müteahhitlere günde 3 öğün bu milletin vergileri aktarılırken okullarda, çocuklarımıza bir öğün dahi çok görülmektedir. 

Dünyadaki Okul Yemeği Gibi Programı Türkiye'de De Uygulanmalı!

Yılmazkaya, “Okullarımızda ücretsiz 1 öğün yemek uygulaması artık zorunlu hâle gelmiştir. Çocukların kursağından değil, tefecilere ödediğiniz faizden kısın. 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, dünyadaki okul yemeği gibi programların Türkiye'de uygulanması gerektiğini ve bunun, geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlığı açısından kamunun asli görevi olduğunu her defasında dile getiriyor, Hükûmeti de gerekli adımları atması konusunda uyarıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nizip Belediyesi tarihi yapılara hayat veriyorÖnceki Haber

Nizip Belediyesi tarihi yapılara hayat v...

Satranca İlgi Büyüyerek Devam EdiyorSonraki Haber

Satranca İlgi Büyüyerek Devam Ediyor

Yorum Yazın

Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu
Şehitkamil Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Ekmek Fiyatları Yükseldi: Zam Sofraya Yansıdı
Valilik uyardı! Gaziantep'te akşama kadar yağış var 
Şahinbey Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Dolu, Sel ve Hortum Etkili Oldu: Antepfıstığı Bahçelerinde Ağır Tahribat