Yılmazkaya'dan 25 Aralık mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılmazkaya'dan 25 Aralık mesajı
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. yıldönümü vesilesiyle anlamlı bir mesaj yayınladı.

Yılmazkaya mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Atalarımızın bütün imkânsızlıklara rağmen büyük kahramanlıklar göstererek vermiş olduğu destansı mücadelenin sonunda 25 Aralık 1921 tarihinde, askerimizin Gaziantep'e girmesi, tarih sayfalarında ilimiz için yeni bir dönemin başlamasına vesile olmuştur. 

Gaziantep savunması, bir şehir halkının 98 yıl önce silahsız ve cephanesiz bir şekilde on ay dokuz gün boyunca bir taraftan düşmanla, diğer taraftan da açlık ve yoklukla verdiği onurlu mücadelenin tarihi bir örneğidir. Bu kahraman halk, kurtuluş mücadelesinde Gaziantep nüfusunun 4’te 1’inin şehit vermiştir. İlk şehidi 14 yaşındaki Kamil’i, köprübaşındaki kararlı mücadelesiyle, ‘Düşman askeri cesedimi çiğnemeden Antep’e giremez’ diyen Şahinbey’i, ‘Vurun Antepliler namus günüdür’ diyen Karayılan’ı ile ‘Ya İstiklal Ya İzmihlal’ kararlılığıyla işgale direnmiştir.

Gazi şehir, 6 bin 317 evladını şehit vererek hiçbir yerden yardım ve destek almadan ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ inancıyla Ayıntap’ı düşman işgalinden kurtarmış ve ‘Gazilik onuruna nail olmuştur. Gaziantep, tarihimize milli mücadele ruhuyla not düşmüş, bugüne kadar bağımsızlığın, özgürlüğün ve demokrasinin her zaman savunucusu ve aynı zamanda Atatürk’ün izinde kararlı bir şekilde Cumhuriyetimizin çağdaş ve onurlu bir kenti olmuştur.

Millî Kurtuluş Mücadelemizin zafere ulaşmasında önemli bir yere sahip Gaziantep’in, 25 Aralık düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümünde Gaziantepli olmanın haklı gururu ve onuruyla, Vatanın bağımsızlığını elde etmesinde ortaya koyduğu büyük mücadeledeki öneminden ötürü tüm Gaziantepli hemşerilerimin Kurtuluş Gününü yürekten kutluyorum. 

Azizi Milletimiz, vatanını canından üstün tutan kahraman şehitlerinin özverilerini hiçbir zaman unutmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır. 

Bu vesileyle başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlığımızı ve milli onurumuzu koruyan ve yaşatan milli mücadeledeki isimsiz kahramanları ve Antep'i ‘Gazilik’le onurlandıran, o büyük destanın aziz şehitlerini ve gazilerimizi, adını bildiğimiz ve bilmediğimiz hayatını ülkesine adayan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Açılışı başkan Fadıloğlu ve Milletvekili Bakbak yaptıÖnceki Haber

Açılışı başkan Fadıloğlu ve Milletvekili...

Kazak'tan 25 Aralık mesajı!Sonraki Haber

Kazak'tan 25 Aralık mesajı!

Yorum Yazın

2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!
Gaziantep'te 2 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"
Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor
Silahlı yağma ve uyuşturucu ticaretinden 13 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı
Gaziantep'te seyir halindeki araç alev alev yandı
Deprem yıktı, devlet ayağa kaldırdı
Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı