Yılmazkaya: Öğretmenlerin sağlığıyla oynamayın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılmazkaya: Öğretmenlerin sağlığıyla oynamayın!
Abone ol
“2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacaksa, öğretmenlerin biran önce aşılanması gerek” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Okullar açılmadan Covit-19’a karşı eğitim emekçisi öğretmenlerin korunaklı hale gelmesinin şart olduğunu vurguladı.

Öğretmenlerde Öncelikli Risk Grubunda İlk Sıralarda Yer Almakta!

Aşı uygulanacak sıralamada, 2. grupta ve çok gerilerde 7. sırada yer alan öğretmenlerin ön sıralar çekilerek aşılanması gerektiğine dikkat çeken Yılmazkaya, Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu;

“Öğretmenler aşıdan ilk yararlanacakların başında olmalı. Bir iki ay önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Covit-19 aşısında “Öğretmenlere öncelik verilmesi konusunda çalışmalarımız var” demişti. Ama görünen o ki Bakanın çalışmaları pek de bir işe yaramamış. 25 gün sonra okulların açılması planlanıyor ama ortada ne aşı var nede öğretmenlerimiz öncelikli.  Birinci doz aşının ardından 28 gün sonra ikinci doz aşı için bir zaman dilimi gerekli. Antikor 2. dozdan sonra oluşuyor. Okulların açılacağı sürece 25 gün gibi kısa bir zaman kaldığına göre, eğitim çalışanlarının aşı takviminin öne çekilmesi hayati öneme sahip olduğu görünmekte. 

Pandemi süreciyle birlikte yeni koşulların oluştuğu dünyada ve ülkemizde insanların yaşam kaygısı ile sağlık sebeplerinden ötürü tedirgin oldukları böylesi bir dönemde Hükümetin on binlerce öğretmenin hayatını riske atması kabul edilebilir değildir.

Bu veriler ışığında, İktidar, bu konudaki tutumundan vazgeçmeli, öğretmenlerin sağlığıyla ve geleceğiyle oynamamalı, biran önce okullar açılmadan öğretmenlerin aşılama süreçlerini daha fazla geç kalmadan tamamlamalıdır.

Bağışıklık sistemi zayıf kişilerin ve kronik rahatsızlığa sahip insanların, koronavirüs salgını gibi durumlarda çok daha büyük risk altında olduğu bilimsel olarak da ortayken hem öğretmenler açısından, hem de öğrencilerin velileri açısından gerekli tedbirler mutlaka alınmalıdır. 

Şayet okulların 25 Şubat’ta açılması planlanıyor ise tüm öğretmenler ve eğitim çalışanlarının aşı olması gerek. Milyonlarca çocuğun hastalıktan korunması adına ve ailelerine bulaş riskinin yüksek olduğu gerçeği de göz önünde bulundurularak gerekli tedbirler alınmalı, okullardaki maske ve dezenfektan ihtiyacı devlet tarafından karşılanmalı, kalabalık sınıflar için ek tedbirler alınmalıdır. 

Özellikle sağlık çalışanlarından sonra okulların açılmasıyla birlikte öğretmenlerde pandemi sürecinde riskli meslekler içerisine girdi. Yaptıkları kutsal görevden dolayı öğretmenlerimizin yüzlerce öğrenciyle teması gerektirdiği ortadayken, bu süreçte bulaş riskinin fazla olduğu meslekler grubun başında değerlendirilmesi gerek. 

AKP Hükümetini, değerli eğitim emekçisi öğretmenlerimizin hayatını riske atmaması konusunda uyarıyor, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u gerekli önlemleri almaları için göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yangında hayatını kaybeden kardeşlerin cenazesi ailesine teslim edildiÖnceki Haber

Yangında hayatını kaybeden kardeşlerin c...

MEB'den yüz yüze eğitim kararı! Pazartesi başlıyorSonraki Haber

MEB'den yüz yüze eğitim kararı! Pazartes...

Yorum Yazın

Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip