Yılmazkaya: Ödenek biran önce çıkmalı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılmazkaya: Ödenek biran önce çıkmalı!
Abone ol
Gaziantep ve Kilis çiftçisine can suyu olacak Kayacık-Doğanpınar Barajı Sulama Kanal İnşaatının bitmesi için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyu Meclise taşıdı.

“Çiftçilerimiz mağdur, tarım üretimi kuraklık nedeniyle zor günlerden geçmekte!” diyen Yılmazkaya, 11 km’lik kanal inşaatının kalan 9 km’si için 140 milyon liralık ilave ödeneğin biran önce çıkarılmasını istedi. 

Çiftçinin Üretimi Artacak! 

“Bölge çitçisinin yağmur ve doğal yollarla dönüm başına 100 kg buğday elde ettiğini belirten Yılmazkaya, “Sulama projesi bittiğinde dönüm başına 700 kg buğday üretim hedeflenmekte. Bu üretim artışı hem ekonomiye hem de çiftçiye büyük kazanç sağlayacaktır” dedi.

2021 yılı için proje ödeneği 70 milyon olan projenin tamamlanabilmesi için 140 milyon lira ek ödeneğe ihtiyaç var” diyen Yılmazkaya, “ Proje ile Gaziantep ilinde 40000 dekar, Kilis ilinde 40000 dekar alan sulanacak. Projenin tamamlanmasıyla bölgeye cazibeli su ulaştırılacak ve çiftçimiz sıfır maliyetli suya kavuşacaktır” dedi. 

Doğanpınarı Gölet’inin üçte iki oranında suyla dolu olup bu suyun atıl bir şekilde bekletildiğini vurgulayan Yılmazkaya, “Gölette boş yere bekleyen suyun biran önce tarım arazilerinin sulamasında kullanılması gerek” ifadelerini kullandı. 

Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya, TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Devlet Su İşleri bünyesinde ihalesi yapılan Kayacık-Doğanpınar Barajı sulama kanal inşaatı 2017 tarihinde ihale edilmiştir. Toplam 80 bin dekar alan tarım alanı sulamasını kapsamaktadır. Bu arazi, yüzeysel olarak ova şeklinde düz ve kırmızı verimli topraktır. Gaziantep ilinde 25 bin dekar, Kilis Elbeyli'de 40 bin dekar olan alan için Doğanpınar Barajı'ndan Kayacık sulaması ana kanala takviye yapacak olan iletim hattının tamamlanmasıyla bölgeye cazibeli su ulaştırılacak ve çiftçimiz sıfır maliyetli suya kavuşacaktır. Kanal inşaatının kalan 9 kilometresi için 140 milyon liralık ilave ödemeye ihtiyaç vardır” dedi.

Ödenek Biran Önce Çıkmalı!

Tarım ve Orman Bakanına çağrıda buluna Yılmazkaya, “Çiftçilerimiz mağdur, tarım üretimi kuraklık nedeniyle zor günlerden geçmekte, sulama projesi bittiğinde dönüm başı 700 kilogram buğday üretim beklentisi var. Tarım ve Orman Bakanının, bu konuda gerekli adımları atarak çiftçilerimizin beklediği sulama projesinin tamamlanması için ihtiyaç duyulan ödeneği bir an önce çıkarmasını ve bu projenin bitirilmesi için gerekli önceliği vermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Borcu olana müjde! Ve kabul edildiÖnceki Haber

Borcu olana müjde! Ve kabul edildi

Baklava kutusuyla uyuşturucu sevkiyatı polise takıldıSonraki Haber

Baklava kutusuyla uyuşturucu sevkiyatı p...

Yorum Yazın

Nizip’te Sürpriz Gelişme: Karakuş Görevinden Ayrılma Kararı Aldı
Gaziantep'te öğrenci servisine tren çarptı: 13 öğrenci hafif yaralandı
Milletvekili Bakbak TBMM'de Sel ve Fırtınayı Değerlendirdi: "Devletimiz Milletinin Yanındadır"
Gaziantep'te baraka metrelerce aşağıya düştü: 2 kişi ağır yaralandı
Nizip Sınırları Aştı, İllere Meydan Okudu: 4 Ayda 141 Milyon Dolarlık Dev İhracat!
Yıldırım: Reel sektöre destek zamanı
GAÜN’de Tiroid Kanserine Ekip Yaklaşımı
El Hijyeni Hayat Kurtarır: Nizip Devlet Hastanesi’nde Farkındalık Etkinliği
Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi