Yılmazkaya: İşsizlik arttı, icra sayısı 22 Milyona dayandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılmazkaya: İşsizlik arttı, icra sayısı 22 Milyona dayandı!
Abone ol
“Vatandaşların bankalara ve finans şirketlerine olan tüketici kredisi ve kredi kartı borcu 700 milyar liraya kadar yükseldi” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Yılmazkaya AKP Hükümetinin 19 yıllık iktidarındaki yanlış ekonomik politikalarının bedelini vatandaşın ödediğini vurguladı.

Şampiyon Gaziantep’in Çoğu İşsiz ve İcralık!

Yılmazkaya, “İşte Türkiye’nin ekonomik tablosu bu” diyerek iktidarın yanlış uyguladığı ekonomik politikaları eleştirdi.   

“Türkiye ortalamasının üzerinde işsizlik oranının yaşandığı "şampiyon şehir" denilen Gaziantep ilinde insanlarımız evine ekmek götüremiyor” diyen Yılmazkaya, “Vatandaş işsizlikle mi uğraşsın, borçlarla mı uğraşsın, faizlerle mi uğraşsın yoksa icralarla mı?”  sorularını AKP Hükümetine yöneltti. 

Meclis Genel Kurulunda önemli değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Ülkede işsizlik almış başını gidiyor. İcra daireleri dosyalarla, muhtarlıklar icra tebligatlarıyla dolmuş taşıyor, muhtarlıklarda tebligatları koyacak yer kalmadı. Türkiye ortalamasının üzerinde işsizlik oranının yaşandığı "şampiyon şehir" denilen Gaziantep ilinde insanlarımız evine ekmek götüremiyor” dedi. 

4,5 Ayda 2 Milyon 750 Bin Yeni İcra Dosyası Açıldı!

Yılmazkaya, “Vatandaşların bankalara ve finans şirketlerine olan tüketici kredisi ve kredi kartı borçları 700 milyar liraya kadar yükseldi. Bu yıl 1 Ocak-15 Mayıs günleri arasında sadece icra ve iflas dairelerine UYAP üzerinden gelen icra ve iflas dosyası sayısı 2 milyon 750 bin oldu. İcra dairelerinde derdest edilen dosya sayısı ise bir yıl öncesine göre 1 milyon 350 bin artarak 22 milyona dayandı. "Şampiyon şehir" denilen Gaziantep'te hemşerilerim işsizlikle mi uğraşsın, borçlarla mı uğraşsın, faizlerle mi uğraşsın yoksa icralarla mı? Borcunu ödeyemeyen, evine ekmek götüremeyen vatandaşlar intihar ediyor, neyin şampiyonu? Bu durumun tek sorumlusu ise ülkedeki kötü siyasi yönetimdir ifadelerini kullandı. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fibromiyalji sendromuÖnceki Haber

Fibromiyalji sendromu

Büyükşehir’den müzisyenlere destekSonraki Haber

Büyükşehir’den müzisyenlere destek

Yorum Yazın

Nizip’te Sürpriz Gelişme: Karakuş Görevinden Ayrılma Kararı Aldı
Gaziantep'te öğrenci servisine tren çarptı: 13 öğrenci hafif yaralandı
Milletvekili Bakbak TBMM'de Sel ve Fırtınayı Değerlendirdi: "Devletimiz Milletinin Yanındadır"
Gaziantep'te baraka metrelerce aşağıya düştü: 2 kişi ağır yaralandı
Nizip Sınırları Aştı, İllere Meydan Okudu: 4 Ayda 141 Milyon Dolarlık Dev İhracat!
Yıldırım: Reel sektöre destek zamanı
GAÜN’de Tiroid Kanserine Ekip Yaklaşımı
El Hijyeni Hayat Kurtarır: Nizip Devlet Hastanesi’nde Farkındalık Etkinliği
Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi