Yılmazkaya: İktidar, vergi, zamlar ve cezalarla halkı sömürmektedir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılmazkaya: İktidar, vergi, zamlar ve cezalarla halkı sömürmektedir
Abone ol
“AKP Hükümetinin gelir kalemleri: Trafik cezaları, radar, maske, sokağa çıkma cezası, sigara, alkollü içecekler, elektrik, doğalgaz, su, vergi, harçlar, akaryakıt, köprü geçiş ücretleri, bedelli askerlik, paralı poşet, imar barışı ve daha birçok kalem” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Ülkede üretimi bitiren, devletin birçok kurumunu özelleştiren Hükümet iyiden iyiye işi fırsatçılığa çevirdi. Ekonomik yanlışlarının bedelini vatandaşın sırtına yükleyen İktidar; vergi, zamlar ve cezalarla halkı sömürmektedir” ifadelerini kullandı.

Ülkeyi kötü yöneten AKP Hükümetinin bütün ekonomik faturayı vatandaşın sırtına yüklediğini belirten Yılmazkaya konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı.

Bütçe açığını cezalarla, vergilerle ve zamlarla kapatmayı planlayan AKP Hükümetini eleştiren Yılmazkaya, “Türkiye’de vatandaş sıfır araç alırken dünyanın en yüksek vergisini ödüyor (neredeyse araç bedelinin üç katı vergi), benzin alırken vergiler yüzünden dünyanın en pahalı benzinini almak zorunda kalıyor, geçmediği köprüye, otoyola para ödüyor, buda yetmiyormuş gibi İktidar tarafından şimdide vatandaşımızı trafik cezalarıyla, maske ve soka çıkma cezalarıyla mağdur edilmektedir” dedi.   

Yılmazkaya konuyla ilgili Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

Ülkede üretimi bitiren İktidar yurt dışından gelen otomobil, akaryakıt, telefon, sigara ve alkollü içecekler üzerinden aldığı yüksek vergilerle ekonomiyi yürütmeye çalışmaktadır. 

Diğer ülkelerin gelirler kalemlerine baktığımızda;

Almanya: Otomotiv  Japonya: Elektronik 

Çin: Toplu Üretim    Hindistan: Yazılım gibi teknolojik üretim yapmaktadır!

Türkiye’nin Gelir kalemleri: Trafik cezaları, radar, maske, sokağa çıkma cezası, sigara, alkollü içecekler, elektrik, doğalgaz, su, vergi, harçlar, akaryakıt, köprü geçiş ücretleri, bedelli askerlik, paralı poşet, imar barışı ve daha birçok kalem” diyerek hükümetin geçim kaynağının üretim değil vatandaştan toplanan vergiler, cezalar ve zamlar olduğunu vurguladı. 

AKP Hükümetini fırsatçılıkla suçlayan Yılmazkaya, “Korona çıkınca toplu taşıma yerine özel araçla yolculuk yapmak isteyen vatandaşın otomobil talebi artınca hemen ÖTV’ye zam yapan fırsatçı bir hükümet karşımıza çıktı.

Pandemi sürecinde öğrencilerin uzaktan eğitim için internetin ücretsiz olması gerekirken, çalışanlarda home-ofis dönemine girdikleri bu zor günlerde ülke genelinde internet ihtiyacı artınca hemen ÖİV artıran fırsatçı bir hükümet karşımıza çıktı” dedi.

AKP Hükümeti 6 Ayda Doğalgaza 6 Defa Zam Yaptı!

Yılmazkaya, “Bir bakıyoruz kışın vatandaşın doğalgaz tüketimi artınca 6 ayda doğalgaza 6 defa zam yapan fırsatçı bir hükümet karşımıza çıkıyor. 

Bir bakıyoruz, yazın vatandaş bir haftalık tatil yapacak hemen otel konaklama vergisi getiren fırsatçı bir hükümet karşımıza çıkıyor.

Bir bakıyoruz vatandaş, döviz ve altın birikimine yönelince hemen alım-satım vergisi getiren fırsatçı bir hükümetle karşılaşıyoruz.

Diğer Ülkelerin Gelirler kalemlerine baktığımızda;

Almanya: Otomotiv  Japonya: Elektronik 

Çin: Toplu Üretim    Hindistan: Yazılım 

Türkiye’nin Gelir kalemleri: Trafik, radar, maske, sokağa çıkma cezası, sigara, elektrik, doğalgaz, su, vergi, harçlar, akaryakıt, köprü geçiş ücretleri, bedelli askerlik, paralı poşet, imar barışı ve daha birçok kalem.

AKP Hükümetinin bu fırsatçılığını halkımızın taktirine bırakıyorum” dedi. 

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Geri dönüşüm atölyesinde üretim devam ediyorÖnceki Haber

Geri dönüşüm atölyesinde üretim devam ed...

Başhekim diş tabibi Hüseyin Bayhan'a duygusal vedaSonraki Haber

Başhekim diş tabibi Hüseyin Bayhan'a duy...

Yorum Yazın

Gaziantep'te öğrenci servisine tren çarptı: 13 öğrenci hafif yaralandı
Milletvekili Bakbak TBMM'de Sel ve Fırtınayı Değerlendirdi: "Devletimiz Milletinin Yanındadır"
Gaziantep'te baraka metrelerce aşağıya düştü: 2 kişi ağır yaralandı
Nizip Sınırları Aştı, İllere Meydan Okudu: 4 Ayda 141 Milyon Dolarlık Dev İhracat!
Yıldırım: Reel sektöre destek zamanı
GAÜN’de Tiroid Kanserine Ekip Yaklaşımı
El Hijyeni Hayat Kurtarır: Nizip Devlet Hastanesi’nde Farkındalık Etkinliği
Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı