Yılmazkaya, alınması gereken önlemleri mecliste vekillere anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılmazkaya, alınması gereken önlemleri mecliste vekillere anlattı
Abone ol
TBMM Genel Kurulunda Covid-19 salgınıyla ilgili doğu ve güneydoğu illerinde yaşanan vaka artışları üzerine konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, önlemlerin gevşekliğine ve yetersizliğine dikkat çekti.

“Bazı illerimizde artık salgınla hiç baş edilemiyor. İllerde, insanlarımız artık hastanelerde yer bulamıyor” diyen Yılmazkaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi; 

“Öncelikle, bir hekim olarak Covid'le ilgili burada, nasıl, ne tür bir teklif verilirse verilsin üzerinde özenle ve önemli bir şekilde durmamız gerektiğini hepinize söylemek istiyorum. Ne acıdır ki ne söylenirse söylensin, ne kadar iyimser bir tablo bakışı yaratılırsa yaratılsın ülke olarak Covid-19'la mücadelede başarılı bir durumda değiliz. Maalesef, Dışişleri Bakanımız "Güvenli ülkeyiz, bizlere turist gönderebilirsiniz." söylemleriyle Avrupa'da ikna turuna çıkmışken biz ülkenin göbeğinde, Ankara'da "Covid salgını tehdidi fazla." diye avukat arkadaşların Kızılay'a yürümesini ve toplanmalarını dahi yasaklıyoruz. Bu durumda, kimi, neden kandırmaya çalışıyoruz, anlamış değiliz.”

Hastaların yüzde 70-80'i bütün müdahalelere rağmen kurtarılamıyor! 

Sayı gittikçe artıyor ifadelerini kullanan Yılmazkaya,    “Şimdi, değerli arkadaşlar, günlük ortalama 1.000 ila 1.300 arası yeni vaka sayısı, 18 ila 25 arası vefat sayısı ve gittikçe artan yoğun bakım yatış sayısı ve solunum cihazına bağlanma sayısı. Bakın, vefat sayısı ve günlük vakadan daha da önemlisi yoğun bakıma yatmak zorunda kalan sayının fazlalığı ve solunum cihazına bağlanmış olmanın fazlalığı -bu çok önemli- arkadaşlar. Çünkü bu hastalık öyle illet bir şekilde yakalıyor ki o hâle getirdiği takdirde, yoğun bakıma ve solunum cihazına bağlanma pozisyonuna düşürdüğü anda, o insanlarımızın neredeyse yüzde 70-80'i bütün müdahalelere rağmen -bütün ilaçlara rağmen- kurtarılamayabiliyor. Biz, maalesef, bu önlemleri almadığımız sürece bu sayı da gittikçe artıyor değerli arkadaşlar” dedi.

Bazı İllerdeki Hastanelerde Yer Yok 

  Yılmazkaya,  “Şimdi, bazı illerimizde artık salgınla hiç baş edilemiyor. İllerde, insanlarımız artık hastanelerde yer bulamıyor. Şikâyeti olan ve testi pozitif olan, o an için genel durumu iyi olan hasta doğrudan evine gönderiliyor ve orada izole olması söyleniyor, hastaneye yatırılmıyor. Beklemenin verdiği stres ya da hafif şikâyetler olunca da evinde bekleyen insanlarımız panik ve korkuya kapılıyor. Sonuçta ölüm korkusu hâkim oluyor. Beni bile şahsen, bu sıkıntı nedeniyle, gece, çeşitli defalar ilimdeki insanlar aradılar. Hemen 112'yi gönderip bir şekilde hastaları gözlem altına almaya çalışıyoruz.”

Turizm Canlansın Diye Önlemlerden Vazgeçildi 

Mevcut durumda kesinlikle bir başarı söz konusu değil diyen Yılmazkaya,    “Değerli arkadaşlar, sizlerin de bildiği gibi defalarca söylememize rağmen malum sebeplerle, maalesef, normalleşme dönemi erken başlatıldı. Batırmış olduğunuz kötü ekonomi nedeniyle güya çarklar dönsün diye başlattığınız normalleşme, bu tablonun en önemli sebebidir. Sırf turizm canlı kalsın diye yaptığınız sınavlarla gençlerimizi tehlikeye attınız. Bu gidişle artışın ve ölümlerin önüne geçemeyiz. Yoğunluğu artan illerde ölümler daha da artacaktır, bunlardan biri de benim ilim Gaziantep. Gelin, önlemleri ülke genelinde alalım. Ülke geneline gerekirse Bilim Kurulunu tekrar düzenleyelim, madem iyi bir sonuç alamıyoruz tekrar düzenleyelim. Bu yoğun illerdeki pandemi kurullarını yeniden düzenleyelim. Başka akıllar, başka fikirler, başka insanların tekliflerini dinleyelim. Çünkü mevcut durumda kesinlikle bir başarı söz konusu değil.
Ve gerekiyorsa -ki bence gerekiyor- bu tedbirleri tekrar alalım arkadaşlar. 65 yaş üstünün belirli günlerde belli zamanlarda yeniden sokağa çıkma yasağı gibi, ulaşımdaki yüzde 50 oranının korunması gibi veya diğer nedenleri tekrar düşünerekten bu önlemleri almamız gerekiyor aksi takdirde ülkemiz gerçekten iyi değil. Bakın, şu an bir başarı yok. Ben ölüm oranlarında değilim. Yoğun bakım ve entübe hasta sayısı çok önemli. Bu insanlarımız şu an sonuç itibarıyla iyi bir durumda değiller. Biz de Meclis olarak bu tür önergelerin hepsine sonuna kadar destek vermemiz gerektiğini söylüyorum.”

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GTB başkanlarından 15 Temmuz mesajıÖnceki Haber

GTB başkanlarından 15 Temmuz mesajı

Park Halindeki Lpg'li Otomobil son anda kurtulduSonraki Haber

Park Halindeki Lpg'li Otomobil son anda...

Yorum Yazın

Visit Gaziantep uygulaması için tanıtım programı düzenlendi
Kontrolden çıkan otomobil tren yoluna uçtu, 3 kişi yaralandı
PDR’nin Dünü, Bugünü ve Yarını HKÜ'de ele alındı
Uzm. Dr. Tiryaki: "Hipertansiyon, dünya genelinde milyonlarca kişiyi etkileyen ciddi sağlık sorunudur"
Gaziantep’te 4 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 yaralı
BBP Eski İl Başkanı Kaya’dan Sait Kılıç’a hayırlı olsun ziyareti
Gece kulübü davasında 2 kişinin öldüğü olayın sanığından şok savunma
Adımlar Minik Keşifler Büyük!
Gaziantep Şehir Hastanesi'nde Meme Radyolojisinde İleri Teknoloji Dönemi Başladı
“Engellilerin Hakkı Ertelenemez, Eğitim Hakkı Engellenemez”
Nizip Belediyesi her sokakta, her mahallede
Gaziantep’te Dehşet Gecesinin Hesabı Soruldu: Sanığa 92 Yıl Hapis
Gaziantep'te 15 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
MHP’den Anlamlı Ziyaret
14 Mayıs dünya Çiftçiler günü Gaziantep'te kutlandı 
Gaziantep’te çiftçiler gününde çiftçinin hazin sonu!
Dikkat! Gaziantep’te o yollar kapalı olacak
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Dülük Antik Kenti’nde sanat ve tarih aynı tuvalde buluştu
SANKO Okulları basketbolda şampiyon oldu