Yılmazkaya: Vatandaş bankalara ve faize çalışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılmazkaya: Vatandaş bankalara ve faize çalışıyor
Abone ol
“19 yıllık AKP Hükümetlerinin yanlış politikaları ülkeyi batırdı” diyen CHP’li “Vekil vatandaş fakirleşiyor, İktidarın müteahhitleri zenginleşiyor” dedi.
Konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “83 milyonluk Türkiye’de 18 yaş altı 23 milyon çocuğun dışında kalan 60 milyon vatandaşın 34 milyonu bankalara borçlu, bunun yanı sıra icra dairelerinde ise işlemde olan 22 milyondan fazlada dosya bulunmakta” ifadelerini kullandı.
Yılmazkaya, “İşte Türkiye’nin ekonomik tablosu bu” diyerek iktidarın yanlış uyguladığı ekonomik politikaları eleştirdi.   
50 Günde 1 Milyon 775 Bin Yeni İcra Dosyası!
“Resmi verilere göre 50 gün içinde icra ve iflas dairelerine toplam 1 milyon 775 bin 65 yeni dosya geldi” diyen Yılmazkaya, Vatandaşın bankalara ve finansman şirketlerine olan borcu 850 milyar liraya kadar çıktı. Vatandaş borcunu borçla çevirir hale geldi. Küçük ve orta boy işletmelerin bankalara olan kredi borçları ise 12 Mart itibariyle 860 milyar liraya kadar çıktı” ifadelerini kullandı. 
Hükümetin tutarsız ve plansız adımları işletmeleri borç bataklığına sürüklediğini vurgulayan Yılmazkaya, Küçük ve orta boy işletmelerin bankalara olan kredi borçlarının ise 12 Mart itibariyle 859 milyar liraya çıktığını belirtti. 
Yılmazkaya, “BDDK’nın verilerine göre KOBİ’lerin bankalara olan kredi borçları 5 -12 Mart 2021 tarihleri arasında 1 milyar lira daha arttı.
KOBİ kredilerinin 16,3 milyar dolarlık (122,5 milyar liralık) kısmı döviz kredilerinden oluşuyor” ifadelerini kullandı.
Vatandaş Bankalara Çalışıyor!
Faizlerin artmasına rağmen vatandaşın kredi çekmek zorunda kaldığına dikkat çeken Yılmazkaya, “Vatandaş bankalara ve faize çalışıyor” dedi.
Konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Yılmazkaya, “Vatandaşın bankalara ve finansman şirketlerine olan borcu 5 - 12 Mart günleri arasında 5 milyar lira daha artarak 849,7 milyar liraya kadar çıktı ve yeni bir rekor kırdı. Faiz artışına rağmen vatandaşların borcunda yılbaşından bu yana ise 15 milyar liralık artış oldu.
Bu borcun 701,1 milyar lirası tüketici kredilerinden, 148,6 milyar lirası da kredi kartlarından kaynaklanıyor. Son hafta tüketici kredilerinde 4 milyar liralık, kredi kartlarında 1 milyar liralık artış yaşandı.
İktidarın, salgına karşı alınan önlemler nedeniyle işini kaybeden, işini kaybetmediği halde geliri azalan, zorunlu izne çıkarılan vatandaşlara temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için bankalardan borçlanmayı adres göstermesi, vatandaşların bankalara olan borcunu geçen yıl yüzde 41 oranında büyümesine yol açmıştı” ifadelerini kullandı.
Borçlu Vatandaş Sayısı 34 Milyonu 327 Bin
Ekonomik krizi nedeniyle her ecen gün daha çok insanın bankalara borçlandığını vurgulayan Yılmazkaya, “Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin verilerine göre bankalara tüketici kredisi ve kredi kartı borcu bulunan vatandaş sayısı bu yıl Ocakta 323 bin kişi daha artarak 34 milyon 327 bin kişiye yükseldi. Borçlu vatandaşların sayısında son bir yıllık dönemde ise 2 milyon 344 bin kişilik artış yaşandı.
Ocak ayında 68 bin vatandaş ilk kez ihtiyaç kredisi, 351 bin vatandaş ilk kez kredi kartı, 9 bin vatandaş konut kredisi kullandı. 380 bin vatandaş ilk defa kredili mevduat hesabından borçlandı” ifadelerini kullandı. 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Ses’sis Zamanlar Fotoğraf SergisiÖnceki Haber

'Ses’sis Zamanlar Fotoğraf Sergisi

Gaziray metronu sen seç...Sonraki Haber

Gaziray metronu sen seç...

Yorum Yazın

2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!
Gaziantep'te 2 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"
Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor
Silahlı yağma ve uyuşturucu ticaretinden 13 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı
Gaziantep'te seyir halindeki araç alev alev yandı
Deprem yıktı, devlet ayağa kaldırdı
Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı