Yılmazkaya: Bu yasa biran önce çıkarılmalıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılmazkaya: Bu yasa biran önce çıkarılmalıdır
Abone ol
Covit-19 ile mücadele kapsamında en önce cephede savaşan sağlık çalışanlarının “Şehit” sayılmasıyla ilgili TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Bu savaşın askerleri; doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanlarımız olmuştur” ifadelerini kullandı.

Covit-19 ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılmasıyla ilgili kanun teklifi hazırlığında olan Yılmazkaya, konuyla ilgili Mecliste yaptığı konuşmada,  “ Meclisimiz Covid-19 testi pozitif sonrası veya sağlık kurulları tarafından Covid-19 tanısıyla görevi başında vefat etmiş sağlık çalışanlarımızın görev şehidi sayılması için ne gerekiyorsa yapmalıdır” dedi.

Vatanın Savunması Sadece Tankla Silahla Askerle Olmaz!

Konuyla ilgili TBMM Genel Kurulunda Konuşan Yılmazkaya şu ifadelere yer verdi;

“Vatanın savunması sadece tankla silahla askerle olmaz. Bazı savaşları kazanmak için ise inanç, yürek, emek ve özveri gereklidir. İşte pandemiyle mücadele tüm dünyada olduğu gibi böyle bir savaştır. Savaşın askerleri; doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanlarımız olmuştur. Doğru olduğuna inanmak istediğimiz bu sonuçların oluşumunda emeği geçen tüm insanları yürekten kutluyorum” dedi.

Bu Yasa Biran Önce Çıkarılmalıdır

Pandemi sürecinde en büyük özveriyi gösteren meslek grubu sağlıkçılar olmuştur diyen Yılmazkay, “Özellikle bu mücadelede hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza baş sağlığı dilerim. Hasta olan sağlık çalışanlarımıza da geçmiş olsun. Bu savaşın unsurları olan sağlık çalışanlarına gereken tüm yardımlar mutlaka sağlanmalıdır. Onlara gerekli maddi manevi tüm destekler devletimiz tarafından verilmelidir. Meclisimiz Covid-19 testi pozitif sonrası veya sağlık kurulları tarafından Covid-19 tanısıyla görevi başında vefat etmiş sağlık çalışanlarımızın görev şehidi sayılmaları için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Bu yüce Meclis en kısa sürede fedakar sağlıkçılarımız için bu yasayı çıkarmalıdır” ifadelerini kullandı.  

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arazi kavgasında kan aktı. 1 ölü, 2 yaralıÖnceki Haber

Arazi kavgasında kan aktı. 1 ölü, 2 yara...

THY'den flaş uyarı! Yolcular artık 3 saat önceden...Sonraki Haber

THY'den flaş uyarı! Yolcular artık 3 saa...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 16 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Visit Gaziantep uygulaması için tanıtım programı düzenlendi
Kontrolden çıkan otomobil tren yoluna uçtu, 3 kişi yaralandı
PDR’nin Dünü, Bugünü ve Yarını HKÜ'de ele alındı
Uzm. Dr. Tiryaki: "Hipertansiyon, dünya genelinde milyonlarca kişiyi etkileyen ciddi sağlık sorunudur"
Gaziantep’te 4 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 yaralı
BBP Eski İl Başkanı Kaya’dan Sait Kılıç’a hayırlı olsun ziyareti
Gece kulübü davasında 2 kişinin öldüğü olayın sanığından şok savunma
Adımlar Minik Keşifler Büyük!
Gaziantep Şehir Hastanesi'nde Meme Radyolojisinde İleri Teknoloji Dönemi Başladı
“Engellilerin Hakkı Ertelenemez, Eğitim Hakkı Engellenemez”
Nizip Belediyesi her sokakta, her mahallede
Gaziantep’te Dehşet Gecesinin Hesabı Soruldu: Sanığa 92 Yıl Hapis
Gaziantep'te 15 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
MHP’den Anlamlı Ziyaret
14 Mayıs dünya Çiftçiler günü Gaziantep'te kutlandı 
Gaziantep’te çiftçiler gününde çiftçinin hazin sonu!
Dikkat! Gaziantep’te o yollar kapalı olacak
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Dülük Antik Kenti’nde sanat ve tarih aynı tuvalde buluştu