Yılın ilk kırmızı kabuklu Antep fıstığı yetiştiricisi ödüllendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılın ilk kırmızı kabuklu Antep fıstığı yetiştiricisi ödüllendirildi
Abone ol
Nizip'te yılın ilk mahsul kırmızı kabuklu Antep fıstığını yetiştiren çiftçimiz, Nizip Ticaret Borsası tarafından ödüllendirildi.Nizip ilçesi Dazhöyük kırsal mahallesinde çiftçilik yapan Mehmet Emin Kılıçparlar tarafından yetiştirilen Antep fıstığı, sezonun ilk ürünü olarak kayıtlara geçti.
Hasat mevsiminden önce olgunlaşarak doğal rengine ve tadına kavuşan 2021 yılının ilk Antep fıstığı için Nizip Ticaret Borsası’nda ödül töreni düzenlendi.
Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Ahmet Polat, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Osanmaz, Meclis Başkanı Mahmut Şahin, Meclis Başkan Yardımcısı Haşim Aslan, Meclis Üyesi Reşat Oktay ve Meclis Üyesi Coşkun Güngördü’nün katılımlarıyla gerçekleştirilen törende, çiftçi Mehmet Emin Kılıçparlar altın ile ödüllendirildi.
Ödül töreninde yılın ilk kırmızı Antep fıstığını getiren çiftçimizi tebrik eden Başkan Sarı 2021 sezonun tüm üreticiler adına bereketli ve bol kazançlı geçmesi temennisinde bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü; “İlçemizin en önemli geçim kaynağından biri olan antep fıstığı günümüzde gıda sanayinin vazgeçilmezleri arasında yer almıştır. İlçemizde yetiştirilen antep fıstığı diğer bölgelerde yetiştirilen fıstıklara göre daha rehalı olduğu için bölgemizde yetiştirilen Antep fıstıkları ayrı bir öneme sahiptir. Tüketici tarafından her zaman önemle tercih edilmektedir. Antep fıstığı ayrıca ilçemizde on binlerce insanımız için gelir kaynağı oluşturmaktadır.
Birçok insanımız evine bu işten ekmek götürmektedir. Fıstığın değerinde alınıp satılması ilçemiz adına ekonomik öneme sahiptir. Bu nedenle dalından koparılan yılın ilk Antep fıstığını, bereketli geçecek bir sezonun müjdeleyicisi olarak görüyoruz. İlçemizin en büyük geçim kaynağı olan Antep fıstığı’nın hakettiği değeri görmesi için Nizip Ticaret Borsası olarak üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Tüm çiftçilerimize kazasız belasız hayırlı hasatlar diliyorum.”dedi.
Yılın ilk mahsul kırmızı fıstığını yetiştiren çiftçi Mehmet Emin Kılıçparlar ise, “Yılın ilk mahsul ürününü yetiştirmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, Nizip Ticaret Borsası’nın Antep fıstığı üreticisine verdiği destek ve değerden dolayı teşekkür ederim.” dedi.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şimşek’ten ISO 500'deki 38 Gaziantep firmasına teşekkürÖnceki Haber

Şimşek’ten ISO 500'deki 38 Gaziantep fir...

İşte Gaziantep'in yeni Emniyet Müdürü...Sonraki Haber

İşte Gaziantep'in yeni Emniyet Müdürü...

Yorum Yazın

Nizip’te Sürpriz Gelişme: Karakuş Görevinden Ayrılma Kararı Aldı
Gaziantep'te öğrenci servisine tren çarptı: 13 öğrenci hafif yaralandı
Milletvekili Bakbak TBMM'de Sel ve Fırtınayı Değerlendirdi: "Devletimiz Milletinin Yanındadır"
Gaziantep'te baraka metrelerce aşağıya düştü: 2 kişi ağır yaralandı
Nizip Sınırları Aştı, İllere Meydan Okudu: 4 Ayda 141 Milyon Dolarlık Dev İhracat!
Yıldırım: Reel sektöre destek zamanı
GAÜN’de Tiroid Kanserine Ekip Yaklaşımı
El Hijyeni Hayat Kurtarır: Nizip Devlet Hastanesi’nde Farkındalık Etkinliği
Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi