Yeni Zelanda Heyeti, Anadolu Ekonomi Diplomasisi Kapsamında Gaziantep'te Temaslarda Bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Zelanda Heyeti, Anadolu Ekonomi Diplomasisi Kapsamında Gaziantep'te Temaslarda Bulundu
Abone ol
Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Zoe Dawn Coulson-Sinclair ve beraberindeki heyet, Anadolu Ekonomi Diplomasisi programı kapsamında Gaziantep'te temaslarda bulundu.
MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu koordinasyonunda düzenlenen Anadolu Ekonomi Diplomasisi programı, MÜSİAD Gaziantep şubesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik ile devam etti.
MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu Başkanı Osman Nuri Önügören ve MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu'nun açılış konuşmalarıyla başlayan program, Gaziantep İpek Yolu Kalkınma Ajansı'nın sunumu ile devam etti.
Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren MÜSİAD Gaziantep Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, “Bugün burada, Türkiye ve Yeni Zelanda ülkeleri arasında ki sosyo-ekonomik ilişkilere bir tuğla koymak üzere bir araya geldik. Tarihi bağlar ile birbirine bağlı olan bu 2 devletin işadamlarını, sanayicilerini buluşturmak, var olan ilişkilerini pekiştirmek, 2021 itibariyle çok yüksek olmayan karşılıklı ithalat ve ihracat rakamlarına ve ticaret hacminin artırılmasına katkı sunacak adımları atmak üzere buluştuk. MÜSİAD Gaziantep olarak amacımız sanayici, ihracatçı ve çalışanlarımızla hep birlikte üretip şehrimizi sadece ülkemizin değil dünyanın da en önemli üretim ve ihracat şehirlerinden biri yapmak. Anadolu örf ve ananelerini unutmadan, bizi biz yapan özdeğerlerimizden vazgeçmeden; ülkemizi  dönüşüm  ve  inovasyonun  gücünü  kullanarak faal olduğumuz  alanlarda  dünya  devleri  arasına sokmak. Bugün hamdolsun MÜSİAD olarak her zamankinden daha güçlüyüz. Ülkemizin ve üyelerimizin dünyada hakettiği güzel yerlere gelebilmesi için, etkin üretim, helal kazanç ve adil paylaşım için çalışıyoruz. MÜSİAD’da 13 bini aşan üyesi, yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlayan 60 bine yakın işletmesi ve yurt içinde 84 irtibat noktası, yurt dışında 81 farklı ülkede, toplamda 165 nokta ile hizmet veren bir sermaye platformuyuz. Bugün MÜSİAD çatısı altında; Güneydoğu Anadolu’nun en büyük ve potansiyeli en yüksek şehri olan Gaziantep’te bu toplantıyı yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu noktada müsaadelerinizle Gaziantep’in en belirgin özelliklerini size şöylece sıralayalım. Gaziantep Türkiye’de İstanbul’dan sonra en hızlı büyüyen 2. şehirdir. 2025 yılına kadar nüfusunun 3 milyonu aşacağı öngörülmektedir.
Gaziantep Asya’dan Avrupa’ya kadar uzanan, en önemli kültür ve ticaret yollarından biri tarihi ipek yolu üzerinde bulunmaktadır. Coğrafi konumu itibarıyla Ortadoğu pazarına hâkimdir. Türkiye’nin nüfus bakımından 8. büyük şehridir. Genç ve dinamik nüfusunun yarısı 25 yaş altındadır. Güneydoğu Anadolu bölgesinin en gelişmiş havayolu, demiryolu ve karayolu ulaşım ağına sahiptir. Sağlık tesisleri bakımından bölgesinde 1.sıradadır. 4 üniversite ile eğitimde iddialıdır. Ortadoğu ülkelerinden gelen uluslararası öğrenci sayısı bakımından 1. sıradadır. Gaziantep Avrupa, Afrika, Ortadoğu, Rusya ve Körfez ülkelerine en fazla 5 saatlik uçuş mesafesindedir.
Dünya bankasının hazırladığı, dünyanın en rekabetçi şehirleri veri bankası projesi kapsamında; Gaziantep dünyanın 7. rekabetçi şehri seçilmiştir ve aynı zamanda ekonomik büyüme kategorisinde çok başarılı sıralamasına girmiştir.” ifadesini kullandı.
MÜSİAD Gaziantep şube binasında düzenlenen programda, Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Zoe Dawn Coulson-Sinclair ise Yeni Zelanda'da yatırım ve ticaret fırsatlarına yönelik bir sunum gerçekleştirerek, Türkiye ve Yeni Zelanda ticari ilişkilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.
 
Program sonrası Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile bir araya gelen Yeni Zelanda ve MÜSİAD heyeti, bölgedeki iş yaşamı ve kültürel çalışmalara yönelik bilgi aldı.
Heyet daha sonra, bölgedeki iş insanlarına bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen ziyaretler çerçevesinde, Gaziantep firmaları Zafer Tekstil, Gürteks Tekstil ve Grand Halı firmalarında temaslarda bulunan heyet, sektörel gelişmeler, yatırım alanları ve ticaret fırsatlarına yönelik istişarelerde bulundu.
Büyükelçi Zoe Dawn Coulson-Sinclair ve MÜSİAD heyeti, Gaziantep Zeugma Müzesi'ni de ziyaret ederek, bölge tarihine ilişkin bilgi aldı
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep protokolünden 24 Kasım mesajıÖnceki Haber

Gaziantep protokolünden 24 Kasım mesajı

Fadıloğlu: El ele, gönül gönülle vereceğizSonraki Haber

Fadıloğlu: El ele, gönül gönülle vereceğ...

Yorum Yazın

GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti