Yazar Ahmet Ümit Kadın Girişimcilerle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yazar Ahmet Ümit Kadın Girişimcilerle Buluştu
Abone ol
Türkiye’de, polisiye romanların en önde gelen isimlerinden biri olan Gaziantepli yazar Ahmet Ümit, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu ile “Tarih ve Edebiyat” konulu söyleşide buluştu.

Türkiye’de, polisiye romanların en önde gelen isimlerinden biri olan Gaziantepli yazar Ahmet Ümit, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu ile “Tarih ve Edebiyat” konulu söyleşide buluştu.

Ümit, söyleşide yaptığı konuşmada, gerçek ilerlemenin kadınlarla olacağına inandığını belirterek, “Benim hayatımda, beni ‘ben’ yapan üç kadın var. Bunlardan birincisi 1,5 yıl önce kaybettiğim annemdir. Babamla birlikte 1930’larda terzilik yapıyordu, çırak yetiştiriyordu. İnanılmaz bir kadındı. Sadece mesleğini yaparak kocasına destek olan, çocuklarını büyüten bir kadındı. İkinci kadın ise tabi ki eşimdir. Eşim olmasaydı ben buralara gelemezdim. Onun destekleri olamadan yazar olamazdım. Girişimci bir kadındır. Üçüncü kadın ise benim kızımdır. O da benim hayatım. Kızımla beraber büyüdük” dedi. 

Kadınların çalışmalarının çok önemli olduğuna vurgu yapan Ümit, Gaziantep’te de TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun olmasını çok anlamlı bulduğunu ifade etti.

Gaziantepli olmaktan dolayı gurur duyduğunu dile getiren Ümit, “Kurtuluş Savaşı’nda tek başına direniş gösteren şehir niye Gaziantep’tir? Bunlar rastlantı değildir. Gaziantepli çalışkan ve girişimcidir” diye konuştu.  

Söyleşi sonunda, TOBB Gaziantep il Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülseren Hülya Akkaya Ümit’e günün anısına yöresel işlemeli kahve takımı hediye etti.     

Gaziantep Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen söyleşi sonrasında Ümit, okurlarına son çıkan “Elveda Güzel Vatanım” adlı kitabını imzaladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’li Ekici Kredi Kartı Borçlarını Meclise TaşıdıÖnceki Haber

CHP’li Ekici Kredi Kartı Borçlarını Mecl...

Engellilere Beyaz Baston, Saat Ve Tekerlekli Sandalye DesteğiSonraki Haber

Engellilere Beyaz Baston, Saat Ve Tekerl...

Yorum Yazın

Tahmazoğlu kurbanlık fiyatlarını açıkladı 
 Gaziantep'te eğitime afet arası: 2 gün daha tatil
Hasan Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi: Acilen afet bölgesi ilan edilmeli
Uygur: Türkiye Küresel Yumurta Sektöründe Daha Güçlü Konum Alacak
GAÜN Çocuk Hastanesi’nde “Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası” Etkinliği Düzenlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu
Gaziantep'te fırtına sonrası yaralar sarılıyor
Gaziantep'te aranan 2 bin 162 şahsı jandarma yakaladı
Gaziantep’te Öğretmenlere Promosyon Müjdesi
CHP’li Öztürkmen’den Kılıç’a ziyaret
Gaziantep’te ünlü müteahhidin acı sonu: Araçta Cansız Bedeni Bulundu
Gaziantep’te mide bulandıran olay: Öksüz kızın hayatını karartmışlar 
Gaziantep'teki 'süper hücre' balkon duvarlarını yıktı, camları patlattı
Radoi İlk Mesajını Verdi: “Formayı Hak Eden Kalır”
Gaziantep Sağlık Altyapısına Yeni Hekim Desteği
Gaziantep’te Destek Kararı: Su Baskını Zararları Ödenecek
İMO Şube Başkanı Bulut’tan kritik uyarı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, süper hücre bilançosunu açıkladı
Gaziantep’te fabrikadan yangın: Ekipler anında müdahale etti 
Fırtına felaketi: 1 ölü, 40 yaralı