Yandaş ve taraf tanımadan, sermayeci ve emek gücü ayırmadan destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yandaş ve taraf tanımadan, sermayeci ve emek gücü ayırmadan destek
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, bu hafta TBMM onayına sunulacak olan İcra İflas Kanununda şirket iflası durumunda işçi hak edişlerinin ödeme sıralamasında gerilere kaydırarak önceliği finansörlere veren değişiklik teklifini eleştiren yazılı bir açıklama yaptı.

“YANDAŞ VE TARAF TANIMADAN, SERMAYECİ VE EMEK GÜCÜ AYIRMADAN DESTEK…”

CHP’li Kaplan,  “İcra ve iflas kapsamındaki satışlarda işletmenin devamlılığı ve ekonomiye katkıyı gözetme” gerekçesiyle getirilen teklifin detaylarında konkordato ilan eden şirketin iflası durumunda işçi ve emekçinin alacaklarının ödeme sıralamasında kaydırılarak, önceliğin finansörlere verilmesini sert sözlerle eleştirdi. Ekonominin güçlü ve sürdürülebilir olmasında üretim faktörleri arasındaki dengenin büyük önem taşıdığını kaydeden Kaplan, “ Üretimde emek gücü ve sermayenin önemi tartışmasız çok büyük; ancak aralarında kurulacak dengenin de sürdürülebilirlik açısından göz önünde bulundurulması gerekir” dedi. 

“HAK İHLALLERİNE ZEMİN HAZIRLAR”

CHP Milletvekili İrfan Kaplan, yasa teklifinin iflas eden şirketlerde işçi alacaklarının öncelik olmaktan çıkarılmasının hedeflendiğini ve sermaye lehinde bozulan bu dengenin zaten pandemi boyunca “Kod 29” gibi işlemlerle mağdur edilen emekçileri, muvazaalı benzer işlemlerle daha da zor durumda bırakılabileceğinin altını çizdi. 

CHP’li Kaplan “Ekonominin daha da dar boğazlara gireceği öngörülebilir zamanlardan geçiyoruz. Bu aynı zamanda daha fazla mağduriyet demektir. Devletin bu zor zamanlarda ayrım gözetmeksizin üretim zincirinin her halkasına destek vermesi,  yandaş ve taraf tanımadan, sermayeci ve emek gücü ayırmadan destek vererek üretimi devam ettirmesi gerekir” dedi.

“DÜZENLEME TEKLİF METNİNDEN ÇIKARILMALIDIR”

Bu düzenlemenin Anayasa’nın 49. maddesine aykırı olduğunu hatırlatan Kaplan, bu düzenlemenin teklif metninden çıkarılması gerektiğini ve ilgili yetkililere sorumluluklarını Anayasanın 49. kanun maddesiyle hatırlatmak gerektiğinin altını çizdi. 

İlgili Kanun; “Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir. Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışanları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri alır. “

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Komandolar Suriye'ye uğurlandıÖnceki Haber

Komandolar Suriye'ye uğurlandı

Bağımlılığa karşı ‘Hep Birlikte' projesinin destekçisi öğrenciler ödüllendirildiSonraki Haber

Bağımlılığa karşı ‘Hep Birlikte' projesi...

Yorum Yazın

Nizip’te Sürpriz Gelişme: Karakuş Görevinden Ayrılma Kararı Aldı
Gaziantep'te öğrenci servisine tren çarptı: 13 öğrenci hafif yaralandı
Milletvekili Bakbak TBMM'de Sel ve Fırtınayı Değerlendirdi: "Devletimiz Milletinin Yanındadır"
Gaziantep'te baraka metrelerce aşağıya düştü: 2 kişi ağır yaralandı
Nizip Sınırları Aştı, İllere Meydan Okudu: 4 Ayda 141 Milyon Dolarlık Dev İhracat!
Yıldırım: Reel sektöre destek zamanı
GAÜN’de Tiroid Kanserine Ekip Yaklaşımı
El Hijyeni Hayat Kurtarır: Nizip Devlet Hastanesi’nde Farkındalık Etkinliği
Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi