Yalın dönüşümde ilk etap tamam

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalın dönüşümde ilk etap tamam
Abone ol
Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nde (Model Fabrika) Öğren-Dönüş Programı kapsamında verilen “Yalın Dönüşüm” eğitimleri ve uygulamalarının ilk etabı başarıyla sonuçlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği ile kurulan, Türkiye’nin en büyük Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi olan Gaziantep Model Fabrika’da ayakkabı, plastik, makine üretim, kimya ve iplik gibi sektörlerde üretim yapan 6 firmaya 4,5 ay boyunca verilen “Yalın Dönüşüm” eğitimleri ve uygulamalarının değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Uygulamaları Dairesi Başkanı Gül Taşkıran Battal online bağlanırken, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serpil Erol, UNDP Saha Koordinatörü Seracettin Yüzgülen ve yetkililer katıldı.
Model Fabrika’da üretim sürecindeki maliyeti azaltma amacıyla yürüttükleri çalışmaların ve firmalara verdikleri eğitimlerin amacına ulaştığını, daha olumlu sonuçlar elde etmek için çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Firmalarımızın gelişmesi, rekabetçi düzeylerinin daha da yükselmesi amacıyla uyguladığımız Öğren-Dönüş Programı kapsamında Model Fabrikamızda verilen "Yalın Dönüşüm" eğitimleri ve uygulamalarının ilk etabı başarıyla sonuçlandı. Eğitimlerle üretim sürecindeki maliyetlerin azalması noktasında önemli başarılar elde ettik. Kısa bir süre sonra 2. etap çalışmalarımıza başlayacağız. Firmalarımızın mevcut kapasitesiyle daha çok üretim ve verimlilik sağlayabilmeleri için KOSGEB ve İKA desteklerinin de sunulduğu çalışmalardan yararlanmasını istiyoruz. Çalışmalarımızın sonuçlarını değerlendirdiğimiz toplantımıza katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Uygulamaları Dairesi Başkanı Gül Taşkıran Battal, Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serpil Erol, UNDP Saha Koordinatörü Seracettin Yüzgülen ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.
“Model fabrika, yüzde 40’tan yüzde 125’e kadar iyileştirme sağladı”
“Yalın Dönüşüm” eğitimleri ve uygulamaları sonucunda firmalarda yüzde 40’tan yüzde 125’e kadar iyileştirme sağlandığını belirten Model Fabrika Direktörü Yusuf Diler, “Çalışmalarımızla firmalarımızın ‘Yalın Dönüşüm’ konusunda kendi kendilerine yetebilmelerini ve bundan sonraki süreçte iyileştirme faaliyetlerini yapabilmelerini sağlamayı hedefledik. İlk etabın tamamlanmasıyla birlikte elde ettiğimiz veriler hedefimize ulaştığımızı ortaya koyuyor. Çünkü her bir işletmemizde önemli ölçüde maliyet avantajları, üretim proseslerinde azalma, iş gücünde azalma, makine zamanında artış gibi olumlu sonuçlar elde ettik” ifadelerini kullandı.
Program kapsamında yapılan sunumlarda eğitimlerle birlikte firmaların elde ettiği kazanımlar, üretim maliyetlerindeki olumlu değişiklikler ve Model Fabrika tarafından ilerleyen süreçte verilecek yeni eğitim ve uygulamalara dair bilgilendirmelerde bulunuldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyorÖnceki Haber

Sağlık yatırımları hız kesmeden devam ed...

Şok cinayet: İntihardan vazgeçirmek istedi canından olduSonraki Haber

Şok cinayet: İntihardan vazgeçirmek iste...

Yorum Yazın

Gaziantep'te öğrenci servisine tren çarptı: 13 öğrenci hafif yaralandı
Milletvekili Bakbak TBMM'de Sel ve Fırtınayı Değerlendirdi: "Devletimiz Milletinin Yanındadır"
Gaziantep'te baraka metrelerce aşağıya düştü: 2 kişi ağır yaralandı
Nizip Sınırları Aştı, İllere Meydan Okudu: 4 Ayda 141 Milyon Dolarlık Dev İhracat!
Yıldırım: Reel sektöre destek zamanı
GAÜN’de Tiroid Kanserine Ekip Yaklaşımı
El Hijyeni Hayat Kurtarır: Nizip Devlet Hastanesi’nde Farkındalık Etkinliği
Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı