Yağız: Gaziantep’in gençlik politikası yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yağız: Gaziantep’in gençlik politikası yok
Abone ol
DEVA Partisi Gaziantep Gençlik Politikaları Başkanı Sabri Yağız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip Türkiye’de TBMM’de sadece 8 tane genç milletvekili bulunmasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Yağız 19 Mayıs’ın gençlerin sorunlarının çözülmesi için bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyledi. 

Nüfusun neredeyse yarıya yakını gençlerden oluşan, dört üniversiteye ev sahipliği yapan ve yaklaşık 50.000 civarında üniversite öğrencisinin ikamet ettiği Gaziantep’te gençlerin temsil sorununun olduğunu ifade eden Yağız “Gaziantep Kent Konseyi bünyesinde bir Gençlik Meclisi bulunmasına rağmen gençlerin yerelde alınan kararlarda etkili olduğu söylenemez. Zaten Belediye Başkanlarımızın yaş ortalamasına baktığımızda, elli yaşın altında bir belediye  karşılaşmak pek mümkün değil. Dolayısıyla Gaziantep özelinde de gençliğin yerel yönetimlerde temsil adaletinin bulunmadığı açıkça görülmektedir.” Dedi.

Gençliğin sadece 19 Mayıs’ta hatırlanan temsili olarak kendisine söz hakkı verilmesinin doğru olmadığını vurgulayan Yağız Gaziantep’te yerel yönetimlerin ve idarecilerin bir gençlik politikasının olmadığını söyledi.

Gaziantep’te gençlerin büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Yağız gençler arasında işsizlik oranının yüksek olduğunu ve gelecek kaygısının yüksek olduğunu belirterek ”bugün Gaziantep gençliği gelecek kaygısı ile karşı karşıyadır. Maalesef kent  olarak bir gençlik politikamız bulunmuyor. Bugün şehrimizde binlerce işsiz gencimiz gelecek kaygısı taşımakta ve geleceğini yurt dışında aramaktadır.” Diye konuştu.

“Yaşlı politikacıların, siyasetçilerin bu akıl almaz koltuk tutkusu, vizyon sahibi gençlerin yönetim ve idare anlamında, kendilerini gerçekleştirebilecekleri imkanları ellerinden almaktadır.” Diyen Yağız,  Gaziantep’te gençlerin kent  yönetiminde söz sahibi olması, fikirlerini özgürce dile getirmesi ve bugünün dünyasında rol alabilmesi için yaşlı siyasetçilerinizin artık erken yaşta emekliye ayrılmaları elzemdir.” Diyerek sözlerine son verdi.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Kılıç'tan 19 Mayıs mesajıÖnceki Haber

Başkan Kılıç'tan 19 Mayıs mesajı

Bayram Sonrası Problemi: Detoks...Sonraki Haber

Bayram Sonrası Problemi: Detoks...

Yorum Yazın

Sağanak TAG Otoyolunu da vurdu: zincirleme kaza 1’i ağır 5 yaralı
Gaziantep'te okullar tatil! Valilikten yeni açıklama 
Gaziantep'te 4 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Yağış Kazayı Getirdi: Gaziantep’te Zincirleme Facia
Gaziantep'te eğitime fırtına engeli: Okullar tatil edildi 
Sağanak ve Dolu Hayatı Felç Etti: Gaziantep’te Bilanço Ağır
Gaziantep'te kriz komuta merkezi teyakkuzda
Fırtına arıcıları da vurdu! Arılar telef oldu 
Gaziantep böylesini görmedi: Fırtına minareyi devirdi 
Acı bilanço: Yağış ve fırtına Gaziantepi vurdu 
Valilik uyardı: Alleben taştı, evleri su bastı!
Gaziantep’te sağanak hayatı felç etti : 10 dakikası yetti 
Kar, Sağanak, Fırtına Geliyor! Gaziantep Dahil Çok Sayıda İl Alarmda
Gaziantep-Kilis Karayolunda kaza: Araçlar hurdaya döndü
Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi