Vali Gül'den 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Gül'den 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü mesajı
Abone ol
Gaziantep Valisi Davut Gül, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Gazi Şehrimizin kurtuluşunun 100. yıldönümünü kutlamaya her geçen gün daha da yaklaştığımız bu günlerde, Aziz Milletimizin İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabulünün 99.Yıl dönümünü idrak etmenin haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz.

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından “O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir, o günleri yaşamak lazım, o şiir artık benim değildir, o milletimindir.” diyerek bizlere emanet ettiği muhteşem mısralar, imanla, inançla bu cennet vatanın toprakları uğruna verilen kurtuluş mücadelesini anlatarak hissiyatımıza tercüman olmuş,  bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olmuştur.

İstiklal Marşı, her türlü yokluğa rağmen vatan-millet aşkıyla şahlanan yüreklerin, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın mısralara dökülmüş ifadesidir.

Aziz Milletimizin sahip olduğu yüksek karakteri, milli ve manevi değerleri en veciz sözlerle ebedileştiren İstiklal Marşımız, milli birlik ve beraberlik duygularımızı daima canlı tutarak bizlere güç vermeye devam edecektir. 

Bu eşsiz marşın her bir dizesini anlamak, verdiği manevi güç ve motivasyonu evlatlarımıza anlatmak, ecdadımıza borcumuzdur.

İstiklal Marşımızın Büyük Şairi Mehmet Akif, “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın!” temennisinde bulunarak yazdığı her bir dizeyi manevi olarak kalbinin derinliklerinde hissetmiş ve bizlere de hissettirmiştir.

Aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesini destansı bir şekilde anlatarak milletimizin duygularına tercüman olan, vatan topraklarında milli şuuru yeşerterek bizlere manevi miras bırakan eşsiz şairimizi minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun. 

Bilinmelidir ki, bu millet ay-yıldızlı bayrak altında ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir.

Bu duygularla, İstiklal Marşı’nın TBMM’de Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde,  Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyor, bütün Gaziantepli Vatandaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urhan: Boruda kadayıfı, boru kebabından esinlenerek yaptıkÖnceki Haber

Urhan: Boruda kadayıfı, boru kebabından...

Edibe Sözen’in 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü mesajı Sonraki Haber

Edibe Sözen’in 12 Mart İstiklal Marşı’nı...

Yorum Yazın

Çiçek hırsızlığı kavgasında 2 kişiyi öldüren sanık hakkında yakalama kararı çıktı
Belediye meclisinde şapkalı toplantı
Fizyoterapist Rabia Pancar Uyarıyor: “Bilinçsiz Egzersiz Sağlığı Tehlikeye Atıyor”
Hokeyde Zirvenin Adı Yine Polisgücü!
Yrem Beauty İlham Veren Bir Lansmana Hazırlanıyor
FIFA'dan Gaziantep FK'ya transfer yasağı cezası
FIFA’dan 3 Dönem Yasak: Gaziantep FK Zor Günler Yaşıyor
Cengiz Şimşek, oybirliği ile yeniden Gaziantep OSB Başkanı seçildi
Gaziantep’te Korkutan İhbar: Olay Yerinde Hayatını Kaybettiği Belirlendi
Gaziantep’te Kahreden Olay! Kayıp Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
Nizip’te Asayiş Operasyonları: 43 Şüpheli Yakalandı, 23 Aranan Şahıs Tutuklandı
NTB Başkanı Sarı’dan Dünya Çiftçiler Günü Mesajı
CHP heyetine Gaziantep'te asansör şoku!
Gaziantep’te 6 yıl hapis cezasıyla aranan FETÖ firarisi yakalandı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Gaziantep'te muhasebeciler çarşısı tadilatı sırasında korkutan yangın
Akıncı: "Tarım, sadece bir sektör değil, stratejik bir güçtür"
Şahinbey Belediyesi 5 bin engellinin ‘eli ayağı' oldu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde kalite ve akreditasyon süreçleri ele alındı
Gaziantep'te 14 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler