Vali Gül: Bizim şehir olarak bir altyapımız var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Gül: Bizim şehir olarak bir altyapımız var
Abone ol
Gaziantep Valisi Davut Gül, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında makine sanayi üreticileri ile bir araya geldi. Gül burada yaptığı konuşmada Gaziantep’in ithal edilen ürünleri üretebilme potansiyelinin bulunduğunu söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda Milli Teknoloji Hamlesi’nin devletin önemsediği bir proje olduğunun altını çizen Gül, sanayinin daha da güçlenmesini sağlayacak ürünlerin hem Gaziantep’te hem Türkiye’de üretilmesi için gerekli iklimin oluşturulması gerektiğini aktardı. 

Hem stratejik yatırımlarda hem proje bazlı yatırımlarda önemli yatırım imkânlarının verildiğini belirten Gül,  uygun sektörde yatırım yapıldığında Türkiye’nin en dezavantajlı bölgesinde alınan teşviklerden daha iyisini alabilme ihtimalinin bulunduğunu dile getirdi.  

Özellikle Türkiye’de üretilmeyip dışardan alınan ürünleri üretme noktasında çağrıda bulunan Gül, “Bizim şehir olarak bir altyapımız var, şehir olarak buna hazırlıklı olmamız lazım. Gerek makinada gerek bilgisayarda gerekse diğer sektörlerde bunun olabileceğini, Gaziantep’te bizlerin yapabileceğine kanaat getirmemiz lazım. Proje bazlı teşviklerde ihracat yapıyoruz ama yaptığımız ihracatın önemli bir kısmını da ithalat olarak yapıp öyle ihracat yapıyoruz. İthal ettiğimiz ürünlerin önemli bir kısmının biz burada üretilebiliriz. Gaziantep’te üretemiyorsak Türkiye’nin herhangi bir yerinde üretebiliriz. Bizim en büyük sermayemiz beşeri sermayemizdir. Gaziantepli dünyanın her tarafına mal satabiliyorsa Türkiye’nin her tarafında mal da üretebilir. Ama bunları iyi anlamamız ve anlatmamız ve buna gerçekten sahip çıkmamız lazım” dedi.  

Kadın Girişimci Destek Merkezi (KAGİDEM) hakkında da değerlendirmelerde bulunan Gül, merkezin öneminden bahsederek girişimci kadınlar açısından bir şans olduğunu ifade etti.  

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi “Gaziantep’in en çok ihtiyaç duyduğu alan teknolojidir. Bu konuyu ne kadar çok konuşur, ne kadar çok dile getirirsek kentimiz ve ülkemiz için o denli faydalı olacaktır. Gaziantep olarak üreten ve rekabetçi bir şehiriz. Mevcut üretim modellerimize mutlaka teknolojiyi adapte etmeliyiz. Bunu yaptığımız zaman mevcut ihracat rakamlarımızı çok daha yukarılara taşıma imkânı bulacağız. Bunu da yine devletimizle, milletimizle, işadamlarımızla, kadın girişimcilerimizle el ele vererek başarabiliriz” diye konuştu. 

Verilen teşvikler noktasında bilgi paylaşımında bulunulan toplantı, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te 330 paket kaçak sigara ele geçirildiÖnceki Haber

Gaziantep'te 330 paket kaçak sigara ele...

KOAH dünyada 3. ölüm nedeniSonraki Haber

KOAH dünyada 3. ölüm nedeni

Yorum Yazın

Valilik uyardı: Alleben taştı, evleri su bastı!
Gaziantep’te sağanak hayatı felç etti : 10 dakikası yetti 
Kar, Sağanak, Fırtına Geliyor! Gaziantep Dahil Çok Sayıda İl Alarmda
Gaziantep-Kilis Karayolunda kaza: Araçlar hurdaya döndü
Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Gaziantep'te 3 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Gaziantep'te 3 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantepliler Dikkat! Meteoroloji uyardı! Sağanak Geliyor!
Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler