Uğur İnşaat Mağdurları Tapularına Kavuşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uğur İnşaat Mağdurları Tapularına Kavuşuyor
Abone ol
Uğur İnşaat’ın ev mağdurlarından 147 hak sahibine, Gaziantep Valiliği tarafından bugün tapuları teslim edildi.

Tapu teslim törenine, Vali Davut Gül’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Vali Yardımcısı ve Şahinbey Kaymakam Vekili Bülent Uygur, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Başkanları, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü ve diğer protokol üyeleriyle hak sahipleri katıldı.

Vali Davut Gül törende yaptığı konuşmada Uğur İnşaat mağdurlarının dava sürecinin eski Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya döneminde başladığını belirterek şunları söyledi: Ali Yerlikaya Valimizden başlayan bir süreç var. Zaman zaman mahkemelik oldu, zaman zaman kesintiye uğradı. Sonraki dönemde ise ana paranın belli bir miktarını ödeyen mağdurlarla bir anlaşmaya varıldı. Dairenin büyüklüğüne göre 130 bin-160 bin arasında ödemeler yapıldı ve davalar geri çekildi. Bugün parasını ödeyen hak sahiplerine tapularını vermiş olacağız.

“Bu Sorunun Gaziantep’in Gündeminden Kalktığı İçin Mutluyuz”

Başından beri herkesin süreci takip ettiğini vurgulayan Vali Davut Gül, “Evet ikinci kez az da olsa bir miktar para verdiniz ama verilmiş sadakanız varmış. Bu şartlarda çok olabilecek bir iş değil. Bu süreci baştan itibaren önceki dönem Adalet Bakanımız, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye ve İlçe Belediye Başkanlarımız birebir takip etti. Sizler de her biriniz ayrı ayrı takip ettiniz. Çok şükür kazasız belasız bir noktaya gelmiş olduk. Biz sizlere tapularınızı vermekten çok mutluyuz ve sevinçliyiz. En az sizin kadar bu sorunun Gaziantep’in gündeminden kalktığı için de mutluyuz.” ifadelerini kullandı. 

Diğer Hak Sahipleri İçin Mahkeme Süreci Devam Ediyor

Vali Davut Gül: Bu süreç üçe ayrılıyor. Bu birinci kısım. Özetle sizin gibi parasını yatırıp dava sürecini sonlandıranların hiçbir sorunu kalmadı, tapularını veriyoruz. İkinci kısım; parayı yatırdı ama bir tereddüdü var. Davadan vazgeçersek ‘Tapumuzu alabilir miyiz?’, ‘Tekrardan aynı sıkıntıları yaşar mıyız?’ diye bekleyenler var. Onlar da davadan vazgeçtiğinde tapuları hemen verilecek. Üçüncü kısımda olan hak sahiplerimiz ise hiç para yatırmayanlar. Onlar artık bu sürecin dışında kaldı. Mahkeme süreçleri devam edecek. İnşallah kazanırlar. Ama biz en baştan beri sizlere bu anlaşma yolunun herkes açısından daha hayırlı olacağını söylemiştik. Tekrardan konut sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Yapılan tapu teslim töreninden sonra hak sahiplerine tapuları Vali Davut Gül ve diğer protokol üyeleri tarafından teslim edildi. Akabinde fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.


 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nasa sergisi iki ayda 61 bin 500 kişiyi ağırladıÖnceki Haber

Nasa sergisi iki ayda 61 bin 500 kişiyi...

Bisiklet yol şampiyonasında ödüller sahiplerini bulduSonraki Haber

Bisiklet yol şampiyonasında ödüller sahi...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor