Uçar'dan gazilik unvanı mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uçar'dan gazilik unvanı mesajı
Abone ol
CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, 8 Şubat 1921 günü Antep'in şanlı direnişini "Gazilik" unvanı ile taçlandırmasının 101. Yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı.

CHP İl Başkanı Uçar mesajında; "Şahinbey, Karayılan, Şehitkamil gibi kahramanlarımızın öncülüğünde büyük bir zafer kazanan Antep halkı, açlık ve yoksulluğun yanında, 11 ay süren bir bağımsızlık savaşı sürdürmüş ve bağımsızlık mücadelesi uğrunda 6317 şehit vererek Gazi unvanı kazanmıştır. Ulusal Kurtuluş Savaşımızda ve Dünya Harp tarihinde Gaziantep Savunması'nın önemli bir yeri bulunmaktadır. Gazilik Unvanı ve İstiklal Madalyası kazanmanın haklı gururu tüm Gaziantep’lilere aittir." ifadelerine yer verdi. 

UÇAR’ın mesajı şöyle:

“Gaziantep Savunması, yürekleri yurt sevgisi ile dolu Anteplilerin gerçekleştirdiği bir destan, bir efsanedir. Antep Savunması, alın teri ile ıslanmış, umutla yeşermiş vatanını işgal güçlerine vermemek için canını feda eden, şehir bombardıman altında iken ‘vatanım, hürriyet’ diyebilen, insanımızın dayanışmasının ve özverili mücadelesinin ürünüdür. Bununla ne kadar övünsek azdır. 8 Şubat, tüm yurtta kahramanlık örneği olan şehrimizin bu onurlu mücadelesini taçlandıran, ‘Gazilik’ unvanına sahip olmamızı sağlayan tarihi bir gündür. Gaziantep mücadeleden bıkmayan, engellerden çekinmeyen ve tarihi boyunca göstermiş olduğu tüm başarılarla Türkiye’ye her zaman örnek teşkil etmiş bir şehirdir. İstiklal Savaşı’nda ortaya koyduğu mücadele gücünü, bugün ekonomik, ticari ve kültürel hayatına da yansıtan Gaziantep, her şartta mücadelesine devam ederek adına ve şanına yakışır şekilde övünç kaynağı olmaya devam edecektir.” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUM” 

101 Yıl önce 8 Şubat 1921 tarihinde TBMM’nin 93 Nolu Kanun’la Antep' e Gazilik unvanı verdiğini kaydeden Uçar, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ’ün Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki Onlar yalnız Antep’i değil Türkiye’yi kurtardılar’ dediğini” hatırlatarak, bu anlamlı gün vesilesiyle, bir kez daha Gazilik unvanını ve İstiklal madalyası kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Anlamlı direnişi ile ülkemizin, tarihin ve geleceğimizin gidişatına yön vermiş bir şehrin evladı olarak, bize gazi olmanın onurunu yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Antep savunmasını destanlaştırarak bağımsızlık uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor tüm hemşerilerimin Gazilik gününü kutluyor, kurtuluş mücadelemizde canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyorum” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kileci Antep’e 'Gazilik' unvanı verilişinin 101. yıl dönümünü kutladıÖnceki Haber

Kileci Antep’e 'Gazilik' unvanı verilişi...

GTO Gazi unvanının 101. yılını 6. geleneksel kan bağışı kampanyası ile kutluyorSonraki Haber

GTO Gazi unvanının 101. yılını 6. gelene...

Yorum Yazın

Gaziantep'te baraka metrelerce aşağıya düştü: 2 kişi ağır yaralandı
Nizip Sınırları Aştı, İllere Meydan Okudu: 4 Ayda 141 Milyon Dolarlık Dev İhracat!
Yıldırım: Reel sektöre destek zamanı
GAÜN’de Tiroid Kanserine Ekip Yaklaşımı
El Hijyeni Hayat Kurtarır: Nizip Devlet Hastanesi’nde Farkındalık Etkinliği
Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu