Türkiye'nin Kırmızı Çizgisinde PYD-IŞİD Çatışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'nin Kırmızı Çizgisinde PYD-IŞİD Çatışması
Abone ol
Türkiye'nin kırmızı çizgisi olarak görülen Fırat Nehri'nin doğusundaki PYD ile batısında Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısında Carablus'u denetiminde tutan IŞİD militanları arasında çatışma çıktı. PYD ve IŞİD militanları birbirlerine kendi bulundukları alanlardan havan atışları yaptı. Patlama sesleri Karkamış'tan duyulurken, sınır hattında güvenlik önlemleri artırıldı.

Türkiye'nin kırmızı çizgisi olarak görülen Fırat Nehri'nin doğusundaki PYD ile batısında Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısında Carablus'u denetiminde tutan IŞİD militanları arasında çatışma çıktı. PYD ve IŞİD militanları birbirlerine kendi bulundukları alanlardan havan atışları yaptı. Patlama sesleri Karkamış'tan duyulurken, sınır hattında güvenlik önlemleri artırıldı.

Türkiye'nin PYD'nin Fırat'ın batısına geçmemesi için kırmızı çizgi olarak gördüğü Fırat Nehri'nin batısında IŞİD kontrolündeki Carablus ve Fırat Nehri’nin doğu yakasında PYP kontrolündeki Zormağara ve Ziyaret köylerinden karşılıklı havan atışları yapılıyor. Gerek Carabulus, gerekse de PYD bölgesinden dumanların yükseldiği görülürken, havan ve silah sesleri Türkiye tarafından da duyuluyor. Patlamaların ardından Fırat'ın iki yakasındaki PYD ve IŞİD denetimindeki bölgelerden dumanlar yükseliyor.

Uzun süredir sessizliğin hakim olduğu bölgeden duyulan çatışma ve patlama seslerinin ardından, sınır hattında güvenlik önlemleri de artırıldı. Hudut karakollarındaki askerler Suriye tarafındaki gelişmeleri sürekli olarak termal kameralar ile takip ederken, askeri birlikler de zırhlı araçlar ile sınır hattında sürekli devriye görevi yapıyor.

Sınıra yakın bölgelerde günlük yaşamlarını sürdüren vatandaşlar ise karşılıklı çatışma seslerine alıştıklarını ifade ediyor. Aralıklarla çatışmalar yaşandığını ve patlamalar olduğunu ifade eden vatandaşlar, "PYD ya da IŞİD militanlarını görmüyoruz ama zaman zaman patlama ve silah sesleri duyuyoruz" dedi. 

SINIRDA IŞİD BAYRAĞI HALEN DALGALANIYOR

Türkiye, kırmızı çizgi kabul ettiği Fırat nehrinin daha önce 2 kez batı yakasına geçmeye çalışan PYD'lilere müdahale etti. Bu gelişmelerin ardından PYD, Fırat nehrinin batı yakasına geçme girişiminde bulunmazken, Carablus'taki IŞİD hedeflerine Fırat'ın doğusundaki Zormağara ve Ziyaret bölgelerinden havan atışları yapıyor. Carablus'ta daha önce mayın döşerken görülen IŞİD militanlarının ise olası müdahale ve kara harekatının gündeme gelmesinin ardından sınır hattında görülmediği bildirildi.

Bu arada Gaziantep'in Karkamış ilçesinde kapalı olan sınır kapısındaki Türkiye bayrağının birkaç metre ilerisindeki Carablus tarafında IŞİD bayrağı dalgalanmaya devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DOĞADAN MACERAYA AÇILAN KAPI ‘ŞEHİTKAMİL’Önceki Haber

DOĞADAN MACERAYA AÇILAN KAPI ‘ŞEHİTKAMİL...

Ülkücüler Azerbaycan Türklerine Sahip ÇıktıSonraki Haber

Ülkücüler Azerbaycan Türklerine Sahip Çı...

Yorum Yazın

Sağanak TAG Otoyolunu da vurdu: zincirleme kaza 1’i ağır 5 yaralı
Gaziantep'te okullar tatil! Valilikten yeni açıklama 
Gaziantep'te 4 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Yağış Kazayı Getirdi: Gaziantep’te Zincirleme Facia
Gaziantep'te eğitime fırtına engeli: Okullar tatil edildi 
Sağanak ve Dolu Hayatı Felç Etti: Gaziantep’te Bilanço Ağır
Gaziantep'te kriz komuta merkezi teyakkuzda
Fırtına arıcıları da vurdu! Arılar telef oldu 
Gaziantep böylesini görmedi: Fırtına minareyi devirdi 
Acı bilanço: Yağış ve fırtına Gaziantepi vurdu 
Valilik uyardı: Alleben taştı, evleri su bastı!
Gaziantep’te sağanak hayatı felç etti : 10 dakikası yetti 
Kar, Sağanak, Fırtına Geliyor! Gaziantep Dahil Çok Sayıda İl Alarmda
Gaziantep-Kilis Karayolunda kaza: Araçlar hurdaya döndü
Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi