Türkiye sınır güvenliğini sağlamak için milyonlar harcıyor...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye sınır güvenliğini sağlamak için milyonlar harcıyor...
Abone ol
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suriye sınırındaki güvenliği artıracak "Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi"nin oluşturulması için Milli Savunma Bakanlığına 203 milyon lira ödenek aktardıklarını bildirdi.

Aktarılan ödenekle Gaziantep'e 47 kilometre modüler duvar, 91 kilometre yol ve 62 kilometre aydınlatma yapılacak.

Türkiye, özellikle Suriye sınırına ilişkin aldığı önlemleri her geçen gün artırıyor. Söz konusu ek önlemler neticesinde son 1,5 yılda yasa dışı sınır geçişleri büyük oranda önlendi. Bu önlemlere ek olarak Suriye sınırında Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi de hayata geçirildi. Söz konusu sistemle Suriye sınırının 7/24 gözetlenmesi, sınırdan yasa dışı geçişlerin önlenmesi ve sınır aşan suçların engellenmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, sınır hattına yüzlerce kilometre uzunluğunda modüler duvar, güçlendirilmiş kafes telleri, beton temelli teller, aydınlatma ve yol yapılacak. Ayrıca, söz konusu bölgedeki hudut ve devriye yolları da ıslah edilecek.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NA 203 MİLYON LİRA ÖDENEK AKTARILDI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, söz konusu proje için Milli Savunma Bakanlığına 203 milyon lira ödenek aktardıklarını söyledi. Bu parayla toplam 4 ilde 134 kilometre uzunluğunda modüler duvarla birlikte yol, aydınlatma ve güçlendirilmiş kafes tellerinin yapılacağı bilgisini veren Şimşek, Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak için gerekirse daha fazla önlemin de alınabileceğini ifade etti.

GAZİANTEP’E 47  KİLOMETRE DUVAR

Şimşek, aktarılan ödenekle neler yapılacağına ilişkin de şu detayları verdi: "Söz konusu ödenekle Hatay'a 24 kilometre modüler duvar, 40 kilometre yol ve 37 kilometre aydınlatma; Gaziantep'e 47 kilometre modüler duvar, 91 kilometre yol ve 62 kilometre aydınlatma; Şanlıurfa'ya 19 kilometre modüler duvar, 76 kilometre yol, 6 kilometre beton temelli tel ve 30 kilometre güçlendirilmiş kafes teli; Mardin'e de 44 kilometre modüler duvar, 32 kilometre yol, 8 kilometre beton temelli tel ve 24 kilometre güçlendirilmiş kafes teli yapılması planlanıyor."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cerablus'ta binaları tahrip ediyorÖnceki Haber

Cerablus'ta binaları tahrip ediyor

SOKAK HAYVANLARINA Sonraki Haber

SOKAK HAYVANLARINA

Yorum Yazın

Yrem Beauty İlham Veren Bir Lansmana Hazırlanıyor
FIFA'dan Gaziantep FK'ya transfer yasağı cezası
FIFA’dan 3 Dönem Yasak: Gaziantep FK Zor Günler Yaşıyor
Cengiz Şimşek, oybirliği ile yeniden Gaziantep OSB Başkanı seçildi
Gaziantep’te Korkutan İhbar: Olay Yerinde Hayatını Kaybettiği Belirlendi
Gaziantep’te Kahreden Olay! Kayıp Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
Nizip’te Asayiş Operasyonları: 43 Şüpheli Yakalandı, 23 Aranan Şahıs Tutuklandı
NTB Başkanı Sarı’dan Dünya Çiftçiler Günü Mesajı
CHP heyetine Gaziantep'te asansör şoku!
Gaziantep’te 6 yıl hapis cezasıyla aranan FETÖ firarisi yakalandı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Gaziantep'te muhasebeciler çarşısı tadilatı sırasında korkutan yangın
Akıncı: "Tarım, sadece bir sektör değil, stratejik bir güçtür"
Şahinbey Belediyesi 5 bin engellinin ‘eli ayağı' oldu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde kalite ve akreditasyon süreçleri ele alındı
Gaziantep'te 14 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi