Türkiye ile Irak arasında çok köklü bir ticari bağ var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye ile Irak arasında çok köklü bir ticari bağ var
Abone ol
Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu kapsamında Iraklı iş adamları ve Gaziantepli sanayiciler, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu kapsamında Iraklı iş adamları ve Gaziantepli sanayiciler, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Türkiye ile Irak arasında çok köklü bir ticari bağ var. Amacımız mevcut durumu daha ileri noktalara taşımaktır” dedi.

Gaziantep’in Türkiye’nin ihracatta 5’inci büyük şehri olduğunu belirten Konukoğlu, sanayi ile ilgili her türlü ürünün kolaylıkla temin edilebileceğini söyledi.

Irak ile Türkiye arasında çok köklü bir bağ olduğuna dikkat çeken Konukoğlu, “Irak ile tarihe dayalı ilişkilerimiz var. Ticari ve sosyal ilişkilerimiz güçlü bir geçmişe sahip. Körfez Krizi döneminde Gaziantepli sanayiciler olarak bütün riskleri göze alıp Irak’a ihracata devam ettik” dedi.

Irak ile ilişkilerde mevcut ticari durumu daha ileri noktalara taşımak için kendileri açısından gerekeni yapmaya hazır olduklarına işaret eden Konukoğlu, “Açılışına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de katıldığı Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu’nun, iki ülke için yeni işbirliklerinin ortaya çıkması açısından hayırlı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Kerkük Ticaret Odası Başkanı Sabahaldain Mohammed Tawfeq Alsalihi de kendilerini Gaziantep'te ağırlayan yetkililere teşekkür ederek, “Gaziantep'in yaptığı ihracatta Irak önemli bir paya sahip. Irak, bölgede önemli yatırım adalarından birisi. Gaziantep'teki tüm sektör temsilcilerini bölgemize bekliyoruz. Ev sahipliğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gaziantep OSB Başkanı Deniz Köken de heyete sunum eşliğinde Gaziantep sanayisi ile ilgili bilgiler verdi.

Konuşmanın ardından Iraklı heyet, OSB'deki fabrikaları ziyaret ederek, buradaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Toplantıya, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Özpolat, sanayiciler ve işadamları katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esnaf temsilcileri Başkan Kılıç’ı ziyaret ettiÖnceki Haber

Esnaf temsilcileri Başkan Kılıç’ı ziyare...

Yerde bulduğu parayı, sahibine verdiSonraki Haber

Yerde bulduğu parayı, sahibine verdi

Yorum Yazın

Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması