Türkiye Yüzyılı Derslerin İlki Savunma Sanayii Başkanın Katılımıyla GAÜN’de Gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Yüzyılı Derslerin İlki Savunma Sanayii Başkanın Katılımıyla GAÜN’de Gerçekleşti
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından hazırlanan ''Türkiye Yüzyılı Dersleri 1: Savunma Sanayii Vizyonu'' konulu program, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in katılımıyla gerçekleşti.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, teknolojinin en büyük itici gücünün insan kaynağı olduğunu dile getirdi. İnsan kaynağının başlangıç noktasının gençlerden oluştuğuna dikkat çeken Demir, "Gençlerimiz ile beraberiz, çeşitli illerimize gidiyoruz. Bu tür ziyaretler yapıyoruz. Gaziantep, bu ziyaretleri yapmak istediğimiz illerin başında geliyor. Gençlerimiz çok aktif ve heyecanlı hem de genç bir sanayi altyapısı var. Bunlar bir araya geldiğinde, büyük bir sinerji oluşacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Gaziantep'te hem sanayiyle hem de gençlerle buluştuğunu belirten Prof. Dr. Demir, "'Türkiye Yüzyılı Vizyonu'nu beraber paylaşıp, 'İleri daha güçlü nasıl yürürüz' kısmını bir vizyon ve çalışma ortamı ile oluşturup, bu yolculuğu yapmak ve ülkemize bir katma değer sağlamak üzere buradayız. Gençlerimiz, bu katma değeri oluşturma meselesinin en önemli unsuru ve faktörü. Onlardaki heyecan, azim bütün ülkemiz için büyük bir umut kaynağı" dedi.

Savunma sanayisine ilişkin de açıklamalarda bulunan Demir, "Çok sayıda ülkeden talep ve ilgi var. Kamuoyunda ve dünyada İHA ve SİHA'lar, bilinen ve öne çıkan unsurlar fakat çok sayıda ürünümüz, mühimmatımız devrede ve talep görüyor. Yerlileşmede yüzde vermiyorum, sadece şunu söylemek istiyorum; stratejik unsurlarda derin ve detaylı teknoloji isteyen her konunun yüzde 100 yerli olması, birinci hedefimiz" diye konuştu.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ise böyle Türkiye Yüzyılı Derslerinin ilkine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bundan sonraki süreçte bu derslerinin devamının geleceğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Özaydın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’e katılımlarından dolayı teşekkür ederek, öğrencileri geleceğe daha iyi hazırlamak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. 

Program sonunda Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Vali Yardımcısı Anıl Alkan ile GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından TEKNOFEST 2022 ‘de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafında sponsorluk desteği verilen ve başarı gösteren öğrencilere hediye takdimi yapıldı. 

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ünverdi: '11 Ayda Gaziantep’ten 9 Milyar 622 Milyon 523 Bin Dolarlık İhracat Gerçekleştirdik'Önceki Haber

Ünverdi: '11 Ayda Gaziantep’ten 9 Milyar...

49 Kilometrelik Raybüs’te Hedef Günlük 5 Bin YolcuSonraki Haber

49 Kilometrelik Raybüs’te Hedef Günlük 5...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor