TÜİK Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi verilerini yayımladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜİK Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi verilerini yayımladı
Abone ol
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, Nisan 2022 verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre yurt dışı üretici fiyat endeksi yıllık ve aylık bazda arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, YD-ÜFE (2003=100) 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,61, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 16,35, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 97,11 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 64,83 artış gerçekleşti.

İMALAT YILLIK %97.07, AYLIK YÜZDE 2.63 ARTTI
Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taşocakçılığında yüzde 98.92, imalatta yüzde 97.07 artış olarak gerçekleşti.

Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara malında yüzde 110.21, dayanıklı tüketim malında yüzde 84.97, dayanıksız tüketim malında yüzde 79.62, enerjide yüzde 241.59, sermaye malında yüzde 82.39 artış olarak gerçekleşti.

Sanayinin iki sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taşocakçılığında yüzde 1,81, imalatta yüzde 2,63 artış olarak gerçekleşti.

Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara malında yüzde 2.72, dayanıklı tüketim malında yüzde 1.14, dayanıksız tüketim malında yüzde 1.52, enerjide yüzde 7.39, sermaye malında yüzde 3.37 artış olarak gerçekleşti.

16 ALT SEKTÖR DAHA DÜŞÜK, 9 ALT SEKTÖR DAHA YÜKSEK DEĞİŞİM GÖSTERDİ
Yıllık YD-ÜFE'ye göre 16 alt sektör daha düşük, 9 alt sektör daha yüksek değişim gösterdi. YD-ÜFE sektörlerinden giyim eşyası yüzde 63.12, tütün ürünleri yüzde 68.67, içecekler yüzde 73.86 ile endekslerin en az arttığı alt sektörler oldu. Buna karşılık kok ve rafine petrol ürünleri yüzde 241.59, ana metaller yüzde 134.36, ağaç ve mantar ürünleri (mobilya hariç) yüzde 110.69 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.

Aylık YD-ÜFE'ye göre 17 alt sektör daha düşük, 8 alt sektör daha yüksek değişim gösterdi. YD-ÜFE sektörlerinden içecekler yüzde 0.38, giyim eşyası yüzde 0.21, tütün ürünleri yüzde 0.20 ile endekslerin en fazla azalış gösterdiği alt sektörler oldu. Buna karşılık fabrikasyon metal ürünler, makine ve ekipmanlar hariç yüzde 9.26, kok ve rafine petrol ürünleri yüzde 7.39, kağıt ve kağıt ürünleri yüzde 4.59 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tüketici güven endeksi 67,6 olduÖnceki Haber

Tüketici güven endeksi 67,6 oldu

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer'den GESOB Başkanı Özcan'a ziyaretSonraki Haber

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer'den...

Yorum Yazın

Nizip Sınırları Aştı, İllere Meydan Okudu: 4 Ayda 141 Milyon Dolarlık Dev İhracat!
Yıldırım: Reel sektöre destek zamanı
GAÜN’de Tiroid Kanserine Ekip Yaklaşımı
El Hijyeni Hayat Kurtarır: Nizip Devlet Hastanesi’nde Farkındalık Etkinliği
Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu
Şehitkamil Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı