TÜRKİYE'DEKİ İŞSİZLİK ORANI 10.1'E YÜKSELDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜRKİYE'DEKİ İŞSİZLİK ORANI 10.1'E YÜKSELDİ
Abone ol
İşsizlik oranı Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan Ağustos döneminde yüzde 10.1 ile yeniden iki haneli düzeye tırmandı.

İşsizlik oranı Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan Ağustos döneminde yüzde 10.1 ile yeniden iki haneli düzeye tırmandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tüm gelişmiş ülkelerde temel işsizlik verisi olarak kabul edilen tarımdışı işsizlik ise yüzde 12.4 olarak gerçekleşti.

GEÇEN YILA GÖRE İŞSİZ SAŞISI 114 BİN KİŞİ ARTTI

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2015 yılı Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 114 bin kişi artarak 3 milyon 58 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise değişim göstermeyerek %10,1 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı 0,1 puanlık artış ile %12,4 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 0,6 puanlık azalış ile %18,3 olurken,15-64 yaş grubunda bu oran değişim göstermeyerek %10,3 olarak gerçekleşti.

İSTİHDAM ORANI YÜZDE 46,8 

İstihdam edilenlerin sayısı 2015 yılı Ağustos döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 837 bin kişi artarak 27 milyon 150 bin kişi, istihdam oranı ise 0,7 puanlık artış ile %46,8 oldu.

Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 202 bin kişi, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı ise 636 bin kişi arttı. İstihdam edilenlerin %22,2'si tarım, %19,3'ü sanayi, %7,5'i inşaat, %51'i ise hizmetler sektöründe yer aldı. Önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında hizmet sektörünün istihdam edilenler içindeki payı 0,6 puan, tarım sektörünün payı 0,1 puan artarken, sanayi sektörünün payı 0,7 puan azaldı, inşaat sektörünün payı ise değişim göstermedi.

İŞ GÜCÜ KATILIM ORANI YÜZDE 52.1

İşgücü 2015 yılı Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 951 bin kişi artarak 30 milyon 208 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,9 puan artarak %52,1 olarak gerçekleşti. Aynı dönemler için yapılan kıyaslamalara göre; erkeklerde işgücüne katılma oranı 0,5 puan artarak %72,6, kadınlarda ise 1,2 puanlık artışla %32,1 olarak gerçekleşti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güneş: “Elimizdeki bu servetin değerini bilmek zorundayız”Önceki Haber

Güneş: “Elimizdeki bu servetin değerini...

Bülent Ortaçgil'den Nostalji KonseriSonraki Haber

Bülent Ortaçgil'den Nostalji Konseri

Yorum Yazın

Tahmazoğlu kurbanlık fiyatlarını açıkladı 
 Gaziantep'te eğitime afet arası: 2 gün daha tatil
Hasan Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi: Acilen afet bölgesi ilan edilmeli
Uygur: Türkiye Küresel Yumurta Sektöründe Daha Güçlü Konum Alacak
GAÜN Çocuk Hastanesi’nde “Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası” Etkinliği Düzenlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu
Gaziantep'te fırtına sonrası yaralar sarılıyor
Gaziantep'te aranan 2 bin 162 şahsı jandarma yakaladı
Gaziantep’te Öğretmenlere Promosyon Müjdesi
CHP’li Öztürkmen’den Kılıç’a ziyaret
Gaziantep’te ünlü müteahhidin acı sonu: Araçta Cansız Bedeni Bulundu
Gaziantep’te mide bulandıran olay: Öksüz kızın hayatını karartmışlar 
Gaziantep'teki 'süper hücre' balkon duvarlarını yıktı, camları patlattı
Radoi İlk Mesajını Verdi: “Formayı Hak Eden Kalır”
Gaziantep Sağlık Altyapısına Yeni Hekim Desteği
Gaziantep’te Destek Kararı: Su Baskını Zararları Ödenecek
İMO Şube Başkanı Bulut’tan kritik uyarı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, süper hücre bilançosunu açıkladı
Gaziantep’te fabrikadan yangın: Ekipler anında müdahale etti 
Fırtına felaketi: 1 ölü, 40 yaralı