Tramvay Durakları Okulların Açılışına Yetişecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tramvay Durakları Okulların Açılışına Yetişecek
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, artan yolcu taleplerini karşılamak, kapasiteyi arttırmak ve yolculara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla iki tramvayı birbirine bağlıyor. Tramvayları dizili olarak çalıştırılabilmek için mevcut istasyonların ikinci tramvayın iniş-binişlerini sağlamak için durakları uzatma çalışmaları devam ediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, artan yolcu taleplerini karşılamak, kapasiteyi arttırmak ve yolculara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla iki tramvayı birbirine bağlıyor. Tramvayları dizili olarak çalıştırılabilmek için mevcut istasyonların ikinci tramvayın iniş-binişlerini sağlamak için durakları uzatma çalışmaları devam ediyor.

İlk etapta GAÜN–Akkent hattında (Karataş) istasyonların uzatımını yapan Büyükşehir Belediyesi, diğer etaplarda Mavikent–Rasafyolu, Kadıdeğirmeni, Gazimuhtarpaşa ve şehir merkezindeki durakların uzatmalarını yapıyor.

Okulların tatil olması, sınavların tamamlanması ve ramazan ayının bitimine müteakip başlatılan çalışmalar, GAR–GAÜN arasında bulunan istasyonlarda ikinci araca uygun olarak uzatma inşaatı yapılıyor.

Tramvayların ve yolcuların iş ile can güvenliği, açısından 8 Temmuz 2016 tarihinden itibaren GAR-GAÜN arasında tramvay hizmetinin geçici süreyle hizmet veremediğini hatırlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı yetkilileri, çalışma yapılan tramvay güzergâhında belediye otobüslerinin hizmet verdiğini belirttiler. 

Yetkililer, 10 Ağustos 2016 tarihinden sonra Kadı Değirmeni İstasyonuna kadar olan alanda durak inşaatının tamamlanarak Mavikent–Rasafyolu arasında tramvayların çalışmaya başlayacağını belirttiler. Yetkililer, kademeli olarak şehir merkezine doğru durak uzatma inşaatının devam edeceğini ve okulların açılmasıyla birlikte Gazi Muhtarpaşa istasyonu dahil tüm tramvay duraklarının tamamlanacağını ifade ettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sınav, Kanal 24’teÖnceki Haber

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sın...

Kulislerde bomba iddia: GAÜN seçimleri iptal mı edilecek?Sonraki Haber

Kulislerde bomba iddia: GAÜN seçimleri i...

Yorum Yazın

Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması