Trabzonlu ressam Kutlu'nun resimleri Sanko'da sergilenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trabzonlu ressam Kutlu'nun resimleri Sanko'da sergilenecek
Abone ol
Trabzonlu ressam Ekrem Kutlu, Sanko Sanat Galerisi’nde 5 Ekim Cuma günü 21. sergisini açacak. Karadenizli sanatçının eserleri 1 Kasım'a kadar sanatseverlerle buluşacak.

Trabzonlu ressam Ekrem Kutlu, Sanko Sanat Galerisi’nde 5 Ekim Cuma günü sergi açacak.

Akçaabat İlçesi’nde 1974 yılında doğan sanatçı, 1995’te Karadeniz Teknik Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 1999 yılında Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu Üyeliğine seçildi, 2007’de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Garlar Resimleniyor” projesine Samsun Kavak Tren Garı’nı resmederek katıldı.

Üniversitelerin resim bölümlerine 650 öğrenci kazandıran sanatçı, 2012, 2013 ve 2017 yıllarında Akçaabat Belediyesi Ulusal Resim Çalıştayı’nın düzenlenmesinde görev aldı. 2012-2013 yıllarında Tunus Uluslararası Plastik Sanatlar Festivali ve 2015 Portakal Çiçeği Uluslararası Sanat Kolonisine katıldı, Beylikdüzü Belediyesi Uluslararası Resim Çalıştayı ve 2017’de Art Trabzon Ulusal Resim Çalıştayı’nı düzenledi.

Sanatçının Paris UNESCO Resmi Konutu, T.C. Paris Başkonsolosluğu, Paris Epinay Sur Seine Belediyesi, Paris Trabzonlular Derneği, T.C. Batum Başkonsolosluğu, Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Meclis Başkanlığı, TBMM, Yargıtay ve bakanlıklar ile çok sayıda kamu kurumu ve özel koleksiyonda resimleri yer alıyor.

Resim çalışmalarını Akçaabat’taki atölyesinde sürdüren sanatçı, 1999 yılından bu yana Akçaabat, Ankara, İstanbul, Trabzon, Sapanca, İzmir, Tekirdağ Çorlu, Almanya, Fransa, Gürcistan, Tunus’ta 20 kişisel sergi açtı.

Şimdiye kadar 200 karma sergiye katılan sanatçı, 2016 ve 2017 yıllarında Trabzon, Beylikdüzü İstanbul, Datça Muğla, Kuşadası Aydın, Ankara, Akçaabat Trabzon ve Polonya’da toplam 7 resim çalıştayı, sanat kampı, sanat festivaline katıldı. 

 Evli, Yağmur Ceyda ve Taylan Deniz isminde iki çocuk babası olan sanatçı, Sanko Sanat Galerisi’nde 5 Ekim Cuma günü saat 17.30’da 21’inci kişisel sergisini açacak. Kutlu’nun sergisi, 1 Kasım’a kadar gezilebilecek.                                                      

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GTO'dan 'İklim Değişmeden Sen Değiş' duyarlılığıÖnceki Haber

GTO'dan 'İklim Değişmeden Sen Değiş' duy...

2. Rumkale Su sporları festivali 6 Ekimde başlıyorSonraki Haber

2. Rumkale Su sporları festivali 6 Ekimd...

Yorum Yazın

NTB Başkanları İş Teftişleri Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısına Katıldı
Hakan Atıcı’dan Sert Çıkış: "Gaziantep’in Ekmeğini Gaziantepli Firmalar Yemeli!"
Gaziantep'te 30 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gourmet Çelebi Hakkındaki İddialara Net Cevap: Belgeler Paylaşıldı
Gaziantep'te ortalık savaş alanına döndü: Yaralılar var 
Gaziantep Mutfağı Tartışılıyor: Katmerci’den Dikkat Çeken Açıklama
Gaziantep'te patlama dedikleri basit yangın çıktı!
Baklavanın kahramanları piknikte buluşacak
Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı