Toplu taşımada ayakta yolcu alımı engelleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toplu taşımada ayakta yolcu alımı engelleniyor
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Corona Virüs’le (COVID-19) mücadele kapsamında vatandaşların sosyal izalasyon kurallarına uymalarını sağlamak amacıyla şehir içi toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu alımı engelleniyor.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde bölgesel olarak başlayan ve kısa süre içinde küresel bir salgın haline dönüşerek dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs kapsamında tedbir ve önlemler artırılırken Türkiye de enfeksiyonun yayılma ihtimalini ortadan kaldırmak amacıyla yoğun mesai harcıyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan genelge gereğince, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde şehir içinde vatandaşa toplu ulaşım hizmeti veren araçlarda ayakta yolcu alımının önüne geçiliyor.

İl Emniyet Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen denetimlere Büyükşehir Belediyesi 60 kişilik ekibiyle destek vererek vatandaşın daha huzurlu bir yolculuk yapmasını sağlamayı amaçlarken enfeksiyonun bulaşma riski de azaltılıyor.

Öte yandan tıp dünyası tarafından sık sık dile getirilen sosyal mesafe kavramı, salgının enfekte olmuş bir insan öksürüğünden havaya saçılan virüs yüklü zerreciklerle kolaylıkla bulaşmasından dolayı bu önlem hayati önem taşıyor.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özel okul ücretleri için açıklama!..Önceki Haber

Özel okul ücretleri için açıklama!..

Büyükşehir, halka ücretsiz 10 bin maske dağıtacakSonraki Haber

Büyükşehir, halka ücretsiz 10 bin maske...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 16 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Visit Gaziantep uygulaması için tanıtım programı düzenlendi
Kontrolden çıkan otomobil tren yoluna uçtu, 3 kişi yaralandı
PDR’nin Dünü, Bugünü ve Yarını HKÜ'de ele alındı
Uzm. Dr. Tiryaki: "Hipertansiyon, dünya genelinde milyonlarca kişiyi etkileyen ciddi sağlık sorunudur"
Gaziantep’te 4 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 yaralı
BBP Eski İl Başkanı Kaya’dan Sait Kılıç’a hayırlı olsun ziyareti
Gece kulübü davasında 2 kişinin öldüğü olayın sanığından şok savunma
Adımlar Minik Keşifler Büyük!
Gaziantep Şehir Hastanesi'nde Meme Radyolojisinde İleri Teknoloji Dönemi Başladı
“Engellilerin Hakkı Ertelenemez, Eğitim Hakkı Engellenemez”
Nizip Belediyesi her sokakta, her mahallede
Gaziantep’te Dehşet Gecesinin Hesabı Soruldu: Sanığa 92 Yıl Hapis
Gaziantep'te 15 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
MHP’den Anlamlı Ziyaret
14 Mayıs dünya Çiftçiler günü Gaziantep'te kutlandı 
Gaziantep’te çiftçiler gününde çiftçinin hazin sonu!
Dikkat! Gaziantep’te o yollar kapalı olacak
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Dülük Antik Kenti’nde sanat ve tarih aynı tuvalde buluştu