Tiryakioğlu'ndan 'Dünya Gıda Günü' açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tiryakioğlu'ndan 'Dünya Gıda Günü' açıklaması
Abone ol
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Dünya genelinde yaklaşık 815 milyon insanın ‘açlık’ olarak tanımlanan yetersiz beslenme koşullarıyla karşıya olduğunu belirterek, “2050 yılında 10 milyara ulaşması beklenen dünya nüfusu gerekli tedbirler alınmazsa besin kaynağına ulaşmada ciddi sıkıntılar yaşayacak” dedi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Dünya genelinde yaklaşık 815 milyon insanın ‘açlık’ olarak tanımlanan yetersiz beslenme koşullarıyla karşıya olduğunu belirterek, “2050 yılında 10 milyara ulaşması beklenen dünya nüfusu gerekli tedbirler alınmazsa besin kaynağına ulaşmada ciddi sıkıntılar yaşayacak” dedi.

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından bu yıl “Göçün geleceğini değiştirin. Gıda güvenliği ve kırsal kalkınmaya yatırım yapın" temasıyla kutlanan ‘Dünya Gıda Günü’ nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Dünya Gıda gününde düzenlenen etkinliklerle tüm dünyada açlık, kıtlık ve gıda güvenliği konularında farkındalık oluşturularak, insanlığın tamamının besleyici gıdalara ulaşmasının amaçlandığını belirten Tiryakioğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Dünya tarımında devrim niteliğindeki gelişmelere rağmen üretilen toplam gıdanın toplam nüfusu besleyemediği gerçeğiyle karşı karşıyayız. 7,5 milyarı aşkın nüfusuyla dünyamızda yaklaşık 815 milyona yakın insan bugün çeşitli nedenlerle açlıkla mücadele etmekte. Ve maalesef bu üzüntü verici rakam son iki yıldır artış göstermekte. Dünya Nüfus Tahminleri Raporu’na göre dünya nüfusunun 2050 yılında 2 milyar artışla yaklaşık 10 milyara ulaşması bekleniyor. Bu rakam, yeryüzündeki tarım arazilerinin tamamına yakınının kullanıldığı göz önüne alındığında 30-40 yıl içerisinde dünyada baş gösterecek gıda sorununu çok net bir şekilde ortaya koymakta. Bunun yanı sıra kırsaldan kente göçün yoğun bir şekilde artması da gelecekte yaşanılacak gıda kökenli sorunları körükler mahiyette ilerlemekte. Birleşmiş Milletler rakamlarına göre günümüzde 244 milyon kişi uluslararası, 763 milyon kişi ise kendi ülke sınırları içerisinde yaşadıkları toprakları terk ederek büyük kentlere göç etmek zorunda kalmış. Bu nedenle Dünya Gıda Gününün bu sene özellikle “Göçün geleceğini değiştirin” temasıyla kutlanmasını son derece anlamlı ve faydalı buluyoruz. Gıda tükenmez değildir. Sağlıklı tarım üretiminin teşvik edilmesi, tarım arazilerinin korunması, sulu tarımın geliştirilmesi, israfın engellenmesi ve kırsal nüfusun yerinde istihdamı gibi tedbirlerle dünya genelinde gıda sorununa çözüm bulunabilir.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziler diyarından, Şehitler diyarınaÖnceki Haber

Gaziler diyarından, Şehitler diyarına

Başkan Şahin'in başarısıSonraki Haber

Başkan Şahin'in başarısı

Yorum Yazın

Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması