Teröristleri kovaladıkları dağlarda hayvanları unutmadılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teröristleri kovaladıkları dağlarda hayvanları unutmadılar
Abone ol
Gaziantep'te jandarmalar bir dönem terörist kovaladıkları Amanos Dağlarında yağan kar nedeniyle yaban hayvanlarının aç kalmaması için yem bıraktı.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından oluşturulan Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Komutanlığına bağlı timler, Gaziantep Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğündeki av koruma memurları ile birlikte, geçtiğimiz yıl terör örgütü PKK'nın izinin tamamen silindiği Amanos Dağlarında yaban hayvanları için yem bıraktı. Ekipler, koruma altındaki çok sayıda hayvanın yaşam alanı olan Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri arasındaki Gökçedağ mevkisine çıkarak, kar nedeniyle hayvanların aç kalmasını önledi.
Bir dönem özel ekiplerle birlikte art arda operasyonlar düzenleyerek bölgeden teröristleri temizleyen jandarmalar, ormana bıraktıkları yemler ile aç kalan hayvanların şehre inmesini ve doğal yaşamı korumayı hedefliyor.

Amanos Dağları
Türkiye'nin Suriye'ye açılan kapısı olarak bilinen Belen Geçidi'nin de bulunduğu Amanos Dağları, bölgede ise Nur Dağları ve Gavur Dağları isimleri ile de biliniyor.
Kahramanmaraş'taki Sır Baraj Gölü’nden başlayıp Hatay ilinin Samandağ kıyılarına doğru uzanan 175 kilometre uzunlukta dağ silsilesi olan Amanoslar, yırtıcı kuşların göç yolu üzerinde yer alması, tarım ve hayvancılık gibi nedenlerle büyük önem taşıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nizip’e yeni OSB kuruluyor Önceki Haber

Nizip’e yeni OSB kuruluyor

 GSO’da yılın ilk meclis toplantısı yapıldıSonraki Haber

GSO’da yılın ilk meclis toplantısı yapı...

Yorum Yazın

Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü