Teröre karşı birlik çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teröre karşı birlik çağrısı
Abone ol
Kulüpler Birliği Vakfı Çırağan Palas Kempinski Otel'de toplanırken, Futbol ailesinin teröre karşı birlik çağrısı verildi, Süperlig A.Ş işleyiş esasları üzerine de önemli açıklamalar yapıldı.

Kulüpler Birliği Vakfı Çırağan Palas Kempinski Otel'de toplanırken, Futbol ailesinin teröre karşı birlik çağrısı verildi, Süperlig A.Ş işleyiş esasları üzerine de önemli açıklamalar yapıldı.

Kulüpler Birliği Vakfı, teröre karşı birlik çağrısı ve Süper Lig AŞ'nin işleyiş esasları üzerine istişarede bulunmak üzere İstanbul'da toplandı.

Toplantıda Kulüpler Birliği’nden teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısı yapılırken, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın çağrısıyla 18 Kulüp yöneticisi teröre karşı kol kola hatıra fotoğrafı çektirerek, birlik çağrısında bulunuldu.

Toplantıda Fenerbahçe'yi Şekip Mosturoğlu ve Mithat Yenigün temsil ederken, Başkan Aziz Yıldırım ise yer almadı. Fenerbahçe dışında Gençlerbirliği ve Torku Konyaspor kulüpleri yönetici düzeyinde temsil edilirken, diğer 15 kulübün başkanı toplantıda yer aldı.

18 kulüp ıslak imza attı

Göksel Gümüşdağ, panel öncesi yaptığı açıklamada  Süper Lig AŞ için 18 kulüp başkanının ıslak imza attığını söyledi. Kulüplerin, Süper Lig AŞ'nin zaman kaybetmeden hayata geçirilmesi konusunda hemfikir olduğunu vurgulayan Gümüşdağ, "18 Süper Lig kulübünün bu düşüncesini, başkanlar düzeyinde ıslak imza altına almış durumdayız. Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz edeceğiz." dedi. 

Gümüşdağ, geride kalan yıl mayıs ayında Türkiye Futbol Federasyonunu ziyaret ettiklerini ve bir mutabakat zaptı imzaladıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:
"Yaklaşık 1,5 senedir geliştirmekte olduğumuz Süper Lig AŞ modeli, doğal olarak öncelikle yayın haklarıyla ilişkilendirildi ve kamuoyunda kulüpler sanki sadece daha fazla gelir elde etmek için böyle bir işin içindeymiş gibi bir hava oluşturuldu. Bu kesinlikle doğru değil. Tabii ki yayın ihalesi modelin bir parçası ama bizim amacımız kesinlikle bundan ibaret değil."

Kulüplerin birçoğunun zor durumda olduğunu belirten Gümüşdağ, "Türk futbolunun profesyonelce yönetilmesinin yanı sıra mali disiplin ve kaynakların efektif yönetimi konusunu, en az yayın ihalesi kadar önemsiyoruz. Kulüplerin daha fazla gelire ihtiyaçları var ama aynı zamanda parayı nasıl harcadıklarının da denetlenmesi gerekiyor. Yanlış stratejiler sonucu para harcama yöntemleri, kulüpler ve futbol ekonomisi için büyük krizlere sebep olabiliyor. İşte bunu engelleyecek dürüst, adil, şeffaf bir sisteme ihtiyaç var ve bunu tüm kulüpler kabul ediyor. Gerekli kanun çıktıktan sonra bu misyonu yönetecek sistemin adı, Süper Lig AŞ'dir." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tıraş olurken yüzünü kesti hastanelik olduÖnceki Haber

Tıraş olurken yüzünü kesti hastanelik ol...

Gaziantepspor’da hazırlıklar yarın başlıyorSonraki Haber

Gaziantepspor’da hazırlıklar yarın başlı...

Yorum Yazın

Sağanak TAG Otoyolunu da vurdu: zincirleme kaza 1’i ağır 5 yaralı
Gaziantep'te okullar tatil! Valilikten yeni açıklama 
Gaziantep'te 4 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Yağış Kazayı Getirdi: Gaziantep’te Zincirleme Facia
Gaziantep'te eğitime fırtına engeli: Okullar tatil edildi 
Sağanak ve Dolu Hayatı Felç Etti: Gaziantep’te Bilanço Ağır
Gaziantep'te kriz komuta merkezi teyakkuzda
Fırtına arıcıları da vurdu! Arılar telef oldu 
Gaziantep böylesini görmedi: Fırtına minareyi devirdi 
Acı bilanço: Yağış ve fırtına Gaziantepi vurdu 
Valilik uyardı: Alleben taştı, evleri su bastı!
Gaziantep’te sağanak hayatı felç etti : 10 dakikası yetti 
Kar, Sağanak, Fırtına Geliyor! Gaziantep Dahil Çok Sayıda İl Alarmda
Gaziantep-Kilis Karayolunda kaza: Araçlar hurdaya döndü
Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi