Tahmazoğlu: Çiftçilerimize destek olmaya devam ediyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tahmazoğlu: Çiftçilerimize destek olmaya devam ediyoruz
Abone ol
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere desteğini bu yıl da sürdürmeye devam ederek, buğday ve arpa tohumunun yanı sıra gübre desteğinde bulunmak için protokol imzaladı.

Daha önce Şahinbey İlçesi’ndeki çiftçilere buğday tohumu, gübre, hayvan yemi, zeytin fidanı ve fıstık fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu yıl da bu desteğini sürdürerek, çiftçilere  2.000 ton gübre ve 2.000 ton buğday ve arpa tohumu dağıtmak için, Gaziantep Valiliğinin önderliğinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

ÖNEMLİ BİR DESTEK

Gaziantep Valisi Davut Gül, yapılan projenin çiftçiler için çok önemli bir destek olduğunu belirterek “Yapılan bu proje ile ihtiyacı olan bütün çiftçilerin talepleri karşılanıyor. Şahinbey’de çiftçilik yapan çiftçilerimizin arpa ve buğday olarak ektiği tarlanın %50’sini Şahinbey Belediyesi karşılıyor. Bu çok önemli bir destekleme. Bu anlamda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Çiftçilerimiz bu anlamda çok şanslı. Allah helalinden hayırlı kazançlar nasip etsin” dedi.

3 YILDIR ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftlere destek olmaya devam ettiklerini belirterek; “Gaziantep Valiliğimizin önderliğinde çiftçilerimize Şahinbey Belediyemiz tarafından yapılacak olan yüzde 50 hibe destekli buğday, arpa tohumu ve gübre desteği protokolünü imzaladık. Şahinbey Belediyesi olarak 3 yıldan bu yana çiftçilerimize 6.000 ton buğday, 6.000 ton gübre, 10.500 ton küçük ve büyük baş hayvan yemi, 750.000 tane zeytin fidanı, 150.000 fıstık fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Bunların %50’si belediyemiz tarafından karşılanmıştır. Yapılan bu proje çiftçilerimize önemli bir destek. Ekilmeyen tarlalar bu vesile ile ekilmeye başlandı. Gübre atamayan çiftçilerimiz gübre atmaya başladı. Verdiğimiz tohumlar Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün sertifikalı ve ilaçlı tohumları. Dolayısıyla hem yerli ürün, hem de %20’den fazla ürün artışı sağlayarak çiftçimizin ürün artışına destek sağlayan bir tohum. Bu ürünü Valiliğimizin himayesinde Tarım İl Müdürlüğümüzün koordinesinde çiftçilerimize dağıtımını bu yılda gerçekleştireceğiz. Çiftçilerimiz bu uygulamamızdan son derece memnun. Biz de çiftçimiz kazandığı için ve stratejik ürünler hasebiyle ülkemiz kazandığı için son derece mutluyuz. Bu konuda emeği geçen başta Sayın Valimiz başta olmak üzere Tarım İl ve İlçe Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR DESTEK

Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Şahinbey Belediyesi’nin 3 yıldır çiftçilere önemli destekler sağladığına değinerek, “Çiftçilerimizin adına Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Üç yıldır çiftçimize çok ciddi desteklemeler yapıyor. İmzaladığımız protokolde de 2.000 ton buğday ve arpa tohumu dağıtımı var. Buğday da Ceyhan 99 çeşidini tercih ettik. Arpa da ise Efes çeşidini tercih ettik. Her iki çeşitte Gaziantep için çok önemli. 5.250 tane CKS kayıtlı çiftçimiz var. Çiftçilerimizden isteyen herkes bu desteklemeden faydalanabilir. Bir kez daha Gaziantep Valimiz Sayın Davut Gül’e ve Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu’na şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk ve Ortadoğu yapı sektörü Gaziantep’te buluşuyorÖnceki Haber

Türk ve Ortadoğu yapı sektörü Gaziantep’...

Kişi başı toplanan atık miktarı 1,16 kgSonraki Haber

Kişi başı toplanan atık miktarı 1,16 kg

Yorum Yazın

NTB Başkanları İş Teftişleri Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısına Katıldı
Hakan Atıcı’dan Sert Çıkış: "Gaziantep’in Ekmeğini Gaziantepli Firmalar Yemeli!"
Gaziantep'te 30 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gourmet Çelebi Hakkındaki İddialara Net Cevap: Belgeler Paylaşıldı
Gaziantep'te ortalık savaş alanına döndü: Yaralılar var 
Gaziantep Mutfağı Tartışılıyor: Katmerci’den Dikkat Çeken Açıklama
Gaziantep'te patlama dedikleri basit yangın çıktı!
Baklavanın kahramanları piknikte buluşacak
Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı